Sony Müzik Rusya'dan Çekiliyor!

Sony Music Group ülkedeki faaliyetlerini durdurduktan 6 ay sonra Sony Music, Rusya’dan tamamen çıkıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sony Music Group ülkedeki faaliyetlerini durdurduktan 6 ay sonra Sony Music, Rusya’dan tamamen çıkıyor. Şirket, komşu Ukrayna’yı askeri işgaline yanıt olarak Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldıktan altı ay sonra Rusya’dan tamamen çıkan ilk büyük yapım şirketi oldu.

Billboard’da yer alan habere göre dergiye gönderilen bir açıklama ile Sony Music Group, “Rus pazarından tamamen çıkma ve Rus şirketini ve yerel kadrosunu yerel yönetime devretme kararı aldığını” söyledi.

Açıklamada, “Savaş Ukrayna’da yıkıcı bir insani etki yaratmaya devam ederken ve Rusya’ya yönelik yaptırımlar artmaya devam ederken, Rusya’daki varlığımızı hemen etkili bir şekilde sürdüremeyiz” denildi.

Kaynaklara göre Sony, Rus şirketinin kontrolünü bir yerel şirkete devredecek. Bu yerel şirketin eski Sony Music Rusya genel müdürü Arina Dmitrieva tarafından kurulduğu ve yönetildiği söyleniyor. Yeni şirketin devri ve kaydının resmi makamlarca onaylandığı belirtiliyor.

Yeni şirketin Sony Music Group’tan tamamen bağımsız ve ayrı bir varlık olarak yalnızca yerel düzeyde imza atan sanatçıları temsil edeceği de söylentiler arasında.

Yerel endüstri kaynakları, Sony Music Group’un Rusya’da yapım şirketi kanadında ve bağımsız dağıtım kolu The Orchard’a yayılmış 40 ila 50 çalışanı olduğunu söylüyor. Bu personelin bir kısmına yeni kurulan bağımsız label tarafından iş teklifinde bulunulması bekleniyor.

Sony Music’in Rusya’dan tamamen ayrılmasına paralel olarak, Orchard’ın bundan böyle ülkede hiçbir varlığı olmayacak ve Rus yapım şirketleri ile yaptığı dağıtım anlaşmalarını sona erdirecek.

Ukrayna’nın işgalinden sonra Rusya’daki faaliyetlerini durduran veya değiştiren diğer büyük müzik şirketleri arasında Spotify, Amazon, Deezer, TikTok, dijital dağıtımcı FUGA ve Live Nation yer alıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz