Kral III. Charles’tan İlk Açıklama!

III. Charles, göreve gelmesinin ardından ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Prens Charles, annesi Kraliçesi Elizabeth’in ölümünün ardından 73 yaşında tahta geçerek “İngiltere Kralı” oldu. Göreve gelmesinin ardından İngiltere halkına seslenen Kral Charles, “Anayasa ülkemizin temelini oluşturacak” dedi.

Charles ayrıca, “Annemin ömür boyu hizmet sözü vardı, bugün yaşam boyu hizmet taahhüdünü yeniliyorum” ifadesini kullandı. Kral Charles açıklamalarının devamında şöyle konuştu:

Bireysel yasımızın çektiğimiz acının haricinde Kraliçe’nin devlet başkanı olduğu tüm ülkelerde ciddi minnet var. Annem bu dönemde birçok ulusun halkına hizmet etti.

Kararlılığı bir hükümdar olarak asla sarsılmadı. İlerleme, değişim, kutlama zamanlarında aynı kaldı. Hizmet ettiği hayatı boyuncu her zaman geleneğe sadık kalarak korkusuz gelişimi karşılama özelliğiyle birlikte kendisinin gösterdiği saygı ve ilham, onun hükümdarlığının sembolü haline geldi.

Annemin anısını anmak istiyorum buradan. Hizmetle geçen hayatını onurlandırmak istiyorum.

Kraliçe tahta çıktığı zaman Britanya ve dünya yokluk içindeydi. Hala eski dönemlerin kurallarıyla yaşıyordu.

Son 70 yılda toplumumuzun birçok inanç ve toplumda yer aldığını gördük. Buradaki tüm zorluklara rağmen ulusumuz ve milletler ailemiz, onlar da refah içinde gelişti, çiçek açtı. Değerlerimiz aynı kaldı, kalmalı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz