Sokak Köpeği Sahiplenenlere Destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, barınaklardan sahiplenen köpekler için 'iki yıl boyunca mama ve parazit ilacı desteği sağlanacağını' bildirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaptıkları yeni kampanya ile sokaktaki köpek sayısını asgari miktara indirmeyi hedefliyor. Hayvan sahiplendirme merkezi kurulacağını ifade eden belediye başkanı, barınaklardan sahiplenen köpekler için 'iki yıl boyunca mama ve parazit ilacı desteği sağlanacağını' bildirdi.

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, düzenlenen toplantıda vatandaşları sahipsiz hayvanlar için düzen etkinliğe katılmaları için davet etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, "Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehirden" adıyla sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi için bir kampanya başlattı.

Vahap Seçer konuşmasında, "Belediye bünyesinde son 10 yılda 31 bin 496 sahipsiz köpeğin kısırlaştırıldı...Şu an Mersin'de kısırlaştırılmış küpeli köpek sayısı yaklaşık 16-17 bin. Kısırlaştırılmamış köpek ise 4-5 bin civarında" dedi.

Yapılan kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmalarıyla sokaktaki köpek sayısını minimuma düşürmeyi hedefleyen kampanya, bakımevlerindeki köpekleri sahiplenen kişilere iki yıl boyunca mama, parazit ilacı, pet kuaför ve aşı desteği verilecek. Ayrıca köpekler kısırlaştırılıp Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilecek.

Kampanya kapsamında 'sahiplendirme merkezi' oluşturulacak

Vahap Seçer konuyla ilgili, "Merkezimiz haftanın her günü ziyarete açık olacak. Mersin Veteriner Hekimler Odası ile yaptığımız değerlendirme sonucunda da yüzde 25 indirim uygulanmasına karar verildi. Yıllık kuru mama tüketimimiz yaklaşık 150 kilograma denk geliyor. Yemek atıklarınızı bize vermenizi istiyoruz. Son yıllarda edindiğimiz makineyle yemek artıklarını pelet (yem) haline getiriyoruz. Hayvanların iştahla yediğini gözlemliyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz