Şırnak'ta Deprem!

Kandilli Rasathanesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şırnak merkezli bir depremin yaşandığını duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kandilli Rasathanesi Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akıllara Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Uğur; Adıyaman, Bitlis ve Hakkari arasında bulunan yerleşim yerlerinin deprem bölgesinde olduğunu, Şırnak'ın diri fay hattı üzerinde olduğunu işaret etmesi gelmişti.

Kandilli Rasathanesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şırnak merkezli bir depremin yaşandığını duyurdu.

Verilere göre sarsıntının Şırnak ilinin Cizre ilçesine bağlı köy olan Bozalan'da yerin 5.0 kilometre derinliğinde ve 3.0 büyüklüğünde gerçekleşti.

'Daha önce Şırnak'tan geçen ve aktif olmayan 2 farklı fay hattı var'

Depremin saat 11.30'da meydana geldiği duyuruldu. Bundan haftalar önce açıklama yapan Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Behram Uğur, Adıyaman, Bitlis ve Hakkari arasında bulunan yerleşim yerlerinin deprem bölgesinde olduğunu, Şırnak'ın diri fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekmiş, daha önce Şırnak'tan geçen ve aktif olmayan 2 farklı fay hattının olduğu, 2012 yılında Şırnak'ta meydana gelen 2 deprem ile birlikte bu fay hatlarının aktif hale geldiği ve güncel diri fay hattı haritasının yeninden çizildiğini öne sürmüştü.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz