Sıcak Havalarda Rahat Uyumanın 7 Yolu!

İşte 7 ipucu...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının yükselmesiyle uyumak çoğu insan için zorlu olabiliyor. Peki sıcak havalarda nasıl rahat uyuyabiliriz? İşte 7 ipucu...

UYKU DÜZENİNİZİ DEĞİŞTİRMEYİN

Yüksek sıcaklık nedeniyle bunalıp uykuya dalmakta zorlandığınız zamanlarda bile yataktan çıkmayın. Günlük uyku rutininizi değiştirmeyin.

DUŞ ALIN

Uyku öncesi ılık bir duş sizi rahatlatacaktır. Böylece vücut ısınızı dengeleyip kesintisiz bir uyku uyuyabilirsiniz.

ODANIZI SERİN TUTUN VE NEVRESİMLERİNİZE DİKKAT EDİN

Odanızı serin tutmak, gece uyumanızı kolaylaştıracaktır. Bu nedenle yatak odanızı güneşten koruyun, uyku öncesi de pencereleri açıp serinlik sağlayın.

Bunun yanında yatağınızda kullandığınız örtünün ince ve pamuklu olmasına dikkat edin.

GÜN BOYU YETERLİ SU TÜKETİN

Gün içinde yeterli su içmek vücut ısınızı dengede tutacaktır. Bu da gece uykuya dalmanıza yardımcı olacak ve terlemenizi önleyecektir.

ŞEKERLEME YAPMAYIN

Sıcak hava nedeniyle gün boyu enerjiniz düşük olabilir. Bu da sizi uykuya meğilli hale getirecektir. Ancak gece boyu uykunuzun kesintisiz devam edebilmesi gün içerisinde şekerleme yapmaktan kaçınmalısınız.

UYUYAMASANIZ DA SAKİN KALIN

Eğer uyuyamıyorsanız kendinizi sakinleştirecek aktiviteler yapabilirsiniz. Kitap okuyabilir, bir şeyler yazabilir ya da hayal kurabilirsiniz. Ancak mavi ışık dikkatinizi dağıtacağı için telefon, tablet gibi elektronik cihazlardan uzak durun.

KLİMA ALABİLİRSİNİZ

Öte yandan yatak odanıza uygun büyüklükte alacağınız bir klima, nem ve sıcaklık dengesi için işinizi kolaylaştıracaktır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz