Sektör İçin Önemli Bir Dava!

Ünlü hip-hop topluluğu Black Sheep, Universal Music Group aleyhine eksik lisans ödemesi iddiasıyla  dava açtı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ünlü hip-hop topluluğu Black Sheep, Universal Music Group aleyhine eksik lisans ödemesi iddiasıyla  dava açtı. Dava, UMG’nin Spotify ile yaptığı hisse senedi payı karşılığında lisans verme anlaşması nedeniyle açıldı.

Streaming platformları ile lisans anlaşmaları yapan plak şirketleri bunlardan elde ettikleri gelirleri yorumcularla paylaşıyorlar. Bu paylaşımı yapım şirketi ve yorumcu arasındaki sözleşme belirliyor.

Kimi yapım şirketleri, özellikle başlangıç aşamasındaki platformlar ile hisselerin bir kısmını almayı da içeren lisans anlaşmaları yapmış durumda. Black Sheep bu anlaşmaların düşük lisans bedellerine neden olduğunu ve bu nedenle gelir kaybettiklerini öne sürüyor. Davanın açılmasına neden olan talep bu hisselerden anlaşmalarına uygun bir payın kendilerine verilmesini içeriyor.

Davanın sonucu sadece UMG için önem taşımıyor. Benzer anlaşmalar diğer yapım şirketleri tarafından da yapılmış durumda. Sony, Warner ve Merlin’de bu tür anlaşmalar yaptı. Merlin ve Warner hisselerini sattıklarını ve elde edilen gelirin ilgili bölümlerini sanatçılarına dağıttıklarını duyurmuştu.

Sektör dava sürecini yakından takip edecek gibi gözüküyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz