Seçil Erzan'ın Davasında Halk Kimi Suçlu Görüyor?

Bir araştırma şirketi, son günlerde gündemden düşmeyen ünlü futbolcuların dolandırılması konusunu halka sordu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir araştırma şirketi, son günlerde gündemden düşmeyen ünlü futbolcuların dolandırılması konusunu halka sordu. Türkiye genelinde bin 752 kişinin katılımı ile gerçekleşen araştırmaya göre katılımcıların yüzde 45.9’u dolandırıldığını söyleyen futbolcuların bizzat kendilerini sorumlu görüyor.

Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' adıyla bilinen ve Seçil Erzan'ın da aralarında olduğu 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasına ilişkin süreç devam ederken; Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen DenizBank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan'ın davasında yeni mağdurlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcu isimlerinin de geçtiği dolandırılma davası devam ederken gündemi meşgul eden konu hakkında kamuoyunun kimi sorumlu gördüğü araştırıldı.

Türkiye genelinde bin 752 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara, "Bir banka müdürünün tanınan bazı futbolcuları fazla kazanç vaadiyle dolandırılmasından sizce kim sorumludur?" sorusu yöneltildi.

Areda Survey'in araştırması sonucunda katılımcıların yüzde 45.9’u dolandırılma konusundan "Futbolcuların kendileri sorumludur" yanıtını verdi. Ayrıca yüzde 30.5’i kurum olarak bankayı sorumlu bulurken, yüzde 23.6’sı ise futbolcuları dolandıran müdürü sorumlu gördü.

Türkiye genelinde bin 752 kişinin katıldığı ve 28 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz