Erdoğan: 'Aramızda Çözülemeyecek Hiçbir Sorun Yok'

Erdoğan, Miçotakis ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşme gerçekleştirdi.

İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Miçotakis açıklamasında Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmasına karar verildiğini belirtti. Miçotakis, Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2017'de en son ziyaretim oldu. Devlet başkanı düzeyinde yapılan ilk ziyarettir bu. Tekrar Atina'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum Bir sonraki toplantı için bu kadar ara vermeyeceğimize, yılda bir kez bu buluşmayı gerçekleştirmenin her iki ülke için hayırlı olacak.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamalarından satır başlıkları;

İlişkilerimizi yeniden canlandırmaya karar verdik. İkili ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma hedefi koyduk.

Önceki görüşmelerimizde atacağımız adımlar konusunu konuştuk. Ekonomi, ufak ölçekli birimler ve ikili ticaretin artırılması hedefini konuştuk.

Göç konusunda da çok önemli bir sonuç elde ettik. Polis ve sahil güvenliğinin iş birliği sayesinde gelişen bu ilişkiler gelecekte daha da ilerleyecektir.

"TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN YUNAN ADALARINA VİZESİZ SEYAHAT DÖNEMİ"

Vize meselesinde de daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldık. Vize meselesinde Türk öğrenciler ve Avrupalı öğrenciler arasında muaf meselesini de ele aldık. 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karar olarak ele aldık. Zaman uygun olduğunda kıta sahanlığı ve deniz sahası meselelerini de konuşmaya hazır olacağız.

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz