Sahte Sevgili Yaptılar, 46 Milyon Dolar Vurdular!

Deepfake aşk çetesinden 46 milyon dolarlık vurgun

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Güzel bir kadınla görüntülü görüşme yaptığını sanan erkekler, aşkı bulduğunu da düşünüyor. 

Çin'in güneyindeki Hong Kong'da polis, deepfake kullanarak hazırlanan bu tuzaklara düşen erkeklerin 46 milyon dolardan fazla bir tutarı dolandırıcılara verdiğini açıkladı. 

Pazartesi düzenlenen basın toplantısında polis, 27 kişinin deepfake aşk dolandırıcılığı gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.

21'i erkek, 6'sı kadın olan dolandırıcıların yaşları 21'le 34 arasında değişiyor. Polis, çoğunun dijital medya ve teknolojiye odaklanan üniversite bölümlerinde okuyup çetelerle çalışmaya karar vermiş eğitimli kişiler olduğunu vurguladı.

Kurbanların, sahte bir kripto para platformu aracılığıyla dolandırıldığı da ifade edildi. 

Hong Kong polisi, bu tarz olaylarda çetenin kurbanlara yanlış numaraya mesaj atmış güzel bir kadın kisvesiyle yaklaştığını, sonrasında da samimi sohbetlerle geleceğe dair planlar yapıldığını anlattı. 

Her bir aşama, o konuda uzmanlaşmış farklı bir ekiple hayata geçirilirken kurbanın içtenliği ve duyguları da hesaba katılıyormuş. 

Deepfake, yapay zeka ve derin öğrenme teknikleri kullanılarak gerçeğe çok yakın sahte görüntü ve sesler oluşturan bir teknoloji. Kötü niyetli aktörler, bu teknolojiyi dolandırıcılık, dezenformasyon, kara propaganda, itibar saldırısı, kişisel gizlilik ihlali gibi amaçlar için kullanabiliyor.

Teknolojinin gelişmesi, yeni dolandırıcılık yöntemlerini de mümkün kılıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz