Rusya'ya Saldırı Sayacağız!

Kremlin: Ukrayna güçleri Donbass, Herson ve Zaporojye’ye saldırırsa bunu Rusya’ya saldırı sayacağız.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna güçlerinin, Kremlin’de bugün düzenlenecek törenle Rusya’ya eklenecek Donbass, Herson ve Zaporojye’ye saldırması hâlinde bunun Rusya’ya yapılmış bir saldırı olarak kabul edileceği uyarısını yaptı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna tarafının Rusya’ya eklenecek yeni topraklara saldırması durumunda bunu Rusya’ya dönük saldırı olacak kabul edeceklerini kaydetti ve ekledi: “Bunun başka bir biçimde değerlendirilmesi mümkün değil.”

Peskov, düzenlenen referandumlar sonucunda Rusya’ya bağlanacak olan Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye bölgelerinin dahil olduğu dört bölgenin Rusya’ya eklenmesi için Kremlin’de bugün dört ayrı anlaşma imzalanacağını belirtti.

Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kapsamlı bir konuşma yapacağını belirttiği törende her dört bölgenin idarecilerinin de yer alacağını yineledi. Söz konusu tören Kremlin Sarayı’nda TSİ 15.00’te başlayacak.

'TürkAkım'ın ihracat lisansının iptali, hattın çalışmasını etkilemiyor'

AB'nin 18 Eylül 2022 tarihli yaptırımları nedeniyle TürkAkım doğalgaz boru hattının operatörü South Stream Transport B.V.'nin ihracat lisansının süresinden önce iptal edilmesini değerlendiren Peskov, bu gelişmenin TürkAkım'ın çalışmasını etkilemediğini ve gaz akışının devam ettiğini söyledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz