Rusya ve Çin Liderlerinin Görüşmesine İlişkin Açıklama!

Kremlin, Rusya ve Çin liderlerinin ilk görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin ve Çinli mevkidaşı Şi Cinping’in yaptıkları ilk görüşmeye ilişkin açıklamasında liderlerin arasında ciddi bir sohbet ve kapsamlı bir görüş alışverişi olduğunu belirtti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, bugünkü basın toplantısında gazetecilere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in yaptıkları ilk görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Peskov, Kremlin'in Rus ve Çin liderleri arasındaki müzakerelerin ilk gününü nasıl değerlendirdiği sorusuna, “Gayri resmi kısımda oldukça detaylı bir görüş alışverişinin, ciddi bir sohbetin gerçekleştiği ortada” yanıtını verdi.

Kremlin Sözcüsü ayrıca bu görüşmeyle ilgili henüz bir değerlendirme yapmayacağını da söyleyerek, gazetecilere ‘iki devlet başkanının basına açıklama yapmasını’ beklemelerini önerdi.
Putin’in Şi’nin bu yıl Çin'i ziyaret etme davetini kabul edip etmeyeceği konusunda da yorum yapmaktan kaçınan Peskov, “Basın açıklamalarının gelmesini bekleyelim. Önden gitmeyelim” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz