Rusya-Hindistan Ticareti Rekor Rakamlara Ulaştı!

Rusya ve Hindistan arasındaki ticaret bu yılın ilk dört ayında yüzde 10 artarak 23 milyar 100 milyon dolarla tarihin en yüksek seviyelerine ulaştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sputnik’in Hindistan Gümrük İdaresi verilerine dayanarak yaptığı hesaplamalara göre, Hindistan’ın Rusya’dan ithalatı Ocak-Nisan döneminde yüzde 10 artarak 21 milyar 600 milyon dolara yükseldi. Rusya, Hindistan’ın en büyük ikinci mal tedarikçisi konumunda yer alıyor. Bu alanda liderliği, 32 milyar 600 milyon dolarlık tedarikle Çin çekiyor.

Hindistan’dan Rusya’ya ihracat da yüzde 21 artışla 1 milyar 600 milyon dolara ulaştı. Bu ani artış sayesinde Rusya, Hindistan’ın en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında dört basamak birden atlayarak 29. sıraya yükseldi. Hindistan’ın en çok ihracat yaptığı ilk 5 ülke sırasıyla ABD (27.4 milyar dolar), BAE (13.4 milyar dolar), Hollanda (9.2 milyar dolar), Singapur (7 milyar dolar) ve Çin (6 milyar dolar) oldu.

Böylece Rusya ve Hindistan arasındaki ticaret bu yılın Ocak-Nisan ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 2 milyar 100 milyon dolar artarak 23 milyar 100 milyona yükseldi. Rusya, Hindistan’ın en büyük dördüncü ticari ortağı konumunu koruyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz