Rus Cinsel Şiddetine İlişkin Korkunç İddialar!

Yeni kurtarılan köylerde, Ukraynalı müfettişler Rus cinsel şiddetine ilişkin korkunç iddiaları ortaya çıkardı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

YENİGÜNAYDIN Özel  Her gün, kasaba kasaba, bir polis memuru ve savcı Ukrayna'nın Kherson bölgesinde kapı kapı dolaşıyorlar .

Çamurlu sokaklarda, top atışlarıyla hasar gören evlerin yanından geçerken, geride kalanları ararlar. İki adam, başkent Kiev'den seyahat eden uzman bir birlik oluşturur .

Bir anne ve kızı bahçeye çıkar. Savcı Oleksandr Kleshchenko, “Cinsel suçları arıyoruz” diyor.

Ekim ayının başına kadar ülkenin bu bölgesi Rus birlikleri tarafından işgal edildi. Yanmış arabalar tarlaları çöpe atıyor. Rus kuvvetleri tarafından kullanılan bir sembol olan 'Z' harfi duvarları işaret ediyor.

Savaşın izleri burada derinlere iniyor. Birleşmiş Milletler araştırmacıları, Rusya'nın Ukrayna'yı fethinde cinsel şiddeti bir "savaş silahı" - kasıtlı bir "askeri strateji" olarak kullandığını söyledi . Viagra taşıyan Rus askerlerinin iddialarını bile aktardılar.

Rus yetkililer, Ukrayna'daki savaş suçları suçlamalarını reddetti.

Kiev'den gelen ekip, Kherson bölgesinde iki haftalık bir çalışmada altı cinsel saldırı iddiasını belgeledi. Gerçek sayının neredeyse kesinlikle çok daha yüksek olduğunu söylüyorlar.

56 yaşındaki Tatiana, kurbanlardan biri olduğunu söylüyor. CNN, kimliğini korumak için onun ve köyünün soyadını saklıyor.

Kırık camların üzerinden yürürken bizi erkek kardeşinin evine götürüyor ve burada 26 Ağustos'ta iki Rus askerinin zorla kapıdan içeri girdiğini söylüyor.

“O odaların etrafında dolaştılar” diyor. “Biri orada kaldı, diğeri bana tecavüz eden buraya geldi. İçeri girdi, odanın içinde biraz yürüdü ve bu yerde beni ellemeye başladı."

Kiev'den gelen ekip, Kherson bölgesinde iki haftalık bir çalışmada altı cinsel saldırı iddiasını belgeledi. Gerçek sayının neredeyse kesinlikle çok daha yüksek olduğunu söylüyorlar.

56 yaşındaki Tatiana, kurbanlardan biri olduğunu söylüyor. CNN, kimliğini korumak için onun ve köyünün soyadını saklıyor.

Kırık camların üzerinden yürürken bizi erkek kardeşinin evine götürüyor ve burada 26 Ağustos'ta iki Rus askerinin zorla kapıdan içeri girdiğini söylüyor.

“O odaların etrafında dolaştılar” diyor. “Biri orada kaldı, diğeri bana tecavüz eden buraya geldi. İçeri girdi, odanın içinde biraz yürüdü ve bu yerde beni ellemeye başladı."

“Ona 'Hayır, hayır, sana bir şey verebilecek yaşta değilim, genç kızlara bak' dedim.

Onu dolaba tutturdu, diyor ve kıyafetlerini yırttı. “Ağlıyordum, durması için yalvarıyordum ama başarılı olamadım” diyor. "Sahip olduğum tek düşünce hayatta kalmaktı."

Onu kimseye söylememesi konusunda uyardığını hatırlıyor. “Kocama hemen söylemedim” diyor gözyaşları içinde. “Ama kuzenime söyledim ve kocam kulak misafiri oldu. 'Bana doğruyu söylemeliydin ama sustun' dedi.”

“Çok utandım” diyor. "Keşke o ve tüm akrabaları ölseydi."

Üç gün evde, şaşkınlık içinde, dışarı adım atamayacak kadar utanarak geçirdi. Ardından olağanüstü bir cesaretle Rus askerinin komutanıyla yüzleştiğini söylüyor.

“Komutanı, birliğinin başkanını buldu. Beni görmeye geldi ve 'Onu çok ağır cezalandırdım, çenesini kırdım ama en şiddetli ceza önümde' dedi. Ateş etmek gibi. Komutan bana, 'Bunun bir sakıncası var mı?' diye sordu. 'Umurumda değil, keşke hepsi vurulsa' dedim.

Savcı, Kleshchenko ve polis memuru Oleksandr Svidro, özellikle cinsel suçların kanıtlarını arıyor olsalar da, gittikleri her yerde işgalin dehşetiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Bu kurtarılmış köylerde neredeyse her bina savaştan zarar gördü. Birçok ev moloz yığınına döndü.

CNN'nin müfettişlere eşlik ettiği günün ilk durağında, Bila Krynytsya'da, yiyecek dağıtımı bekleyen bir kalabalık savcının etrafını sardı.

Köy Rus hatlarının gerisindeydi, ancak hiçbir zaman doğrudan işgal edilmedi. Etrafında toplananlar, ne Rusya'dan ne de Ukrayna'dan yardım almadan aylardır terk edildiklerini haykırıyorlar.

“[Hasarı] kimseye bildirdin mi?” savcı sorar. "Kime ihbar edeceğiz?" kalabalığın içinde bir adam cevap verir.

Kalabalıktan bir adam müfettişlere Rus askerleri tarafından tutulduğunu ve sahte infaza maruz kaldığını söyler. Duyması zor, bunun gibi işkence hikayeleri burada çok yaygın ama bugün onların çalışmalarının konusu bu değil.

Bu köylülerin memnuniyetsizliğine rağmen, Ukrayna'nın ülkenin bu bölgesindeki karşı saldırısı, halkın zaferin gerçekten mümkün olabileceğine veya en azından Kiev'in Kherson gibi Rusya'nın elindeki önemli şehirleri özgürleştirebileceğine dair umutları canlandırdı.

Yavaş yavaş yaz sonundan başlayarak ve ardından büyük ölçüde Ekim başında Ukrayna kuvvetleri, Rusya'nın tam ölçekli işgalinin ilk günlerinden bu yana elinde tuttuğu yüzlerce kilometrekarelik bölgeyi yeniden ele geçirdi.

Tverdomedove'da bombalarla dolu yollarda kısa bir sürüşte bir anne ve kızı, Kleshchenko'ya tek yollu köylerinde herhangi bir cinsel suç duymadıklarını söylüyor.

Komşuları, 71 yaşındaki Vera Lapushnyak, kontrolsüz bir şekilde ağlıyor. Ruslar ilk geldiklerinde naziktiler, diyor.

“Bizi korumaya geldiklerini söylediler” diye hatırlıyor. "Ama kimden, neden - bilmiyorduk."

30 yıldan uzun bir süre önce dul kaldı – kocasının bir motosiklet kazasında öldüğünü söylüyor – ve oğlu 24 Şubat'ta Rusya'nın işgalinden kısa bir süre sonra orduya katıldı. Rus birliklerinin köyünü işgal etmesinden yaklaşık üç ay sonra ayrılmaya karar verdiğini söylüyor. .

Aylar sonra, Ukrayna ordusu bir yıldırım karşı saldırısıyla köyünü kurtardıktan sonra geri döndü. Bombardıman çatısını kirişlerine indirmişti.

Şimdi nerede uyuyacağımı bilmiyorum, dedi gözyaşları içinde. "Pencere ve kapı yok. serseri gibi uyuyorum."

Bize içeriyi gösteriyor. Yatak odasının tavanı tamamen çöktü. Yatağını hala sağlam bir penceresi olan tek odaya taşıdı.

“(Tavan) kafama düşmesin diye nereye koyacağımı bilmiyorum” diyor. "Eğer düşer ve beni öldürürse bu daha iyi olur, bu yüzden acı çekmem. Ama oğlumu tekrar görmek istiyorum.”

Uzun bir günün sonunda güneş batarken, iki kişilik ekip Novovoznesens'ke köyüne gelir ve burada Rus askerleri tarafından iddia edilen iki tecavüz vakasını daha ortaya çıkarırlar. Ertesi gün, bulgularını sunmak için Kiev'e dönerler.

Elbette bu iddiaların birçoğunun ispatı imkansız olacak; çoğunun bir şüphelisi bile yok. Şimdilik, ekip raporlarını dosyalıyor ve müfettişleri, gelecekte suç duyurusunda bulunmayı umarak çalışmalarına devam ediyor.

Birleşmiş Milletler, Ukrayna'da 4 ila 82 yaş arasındaki kişilere yönelik "cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet" vakalarını araştırdığını söyledi. BM'ye göre, Eylül ayı itibariyle 43 ceza davası başlatıldı .

Polis memuru Svidro, çoğu cinsel şiddet vakasının tamamen bildirilmediğini söylüyor.

İş ücretini alır. “Psikolojik olarak zor” diyor. “Her insanın sıkıntılı olduğunu anlıyorsun. Ama bu önemli bir iş.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz