Radyolar İçin DJ İhtiyacı Bitti mi?

Artık canlı DJ ihtiyacı duymadan radyo programı yapmak mümkün hale geliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

YZ uygulamaları müzik sektörünün farklı alanlarında kullanılmaya başlayalı bir hayli zaman geçti. Start-up şirketlerle başlayan bu eğilim büyüklere doğru genişliyor.

YZ beste yapmaktan DJ  uygulamalarına kadar farklı alanlarda kullanılıyor. ChatGPT gibi üretken YZ uygulamalarının gelişmesi bu yönelimi hızlandırıyor. Spotify gibi bir müzik platformu YZ esaslı çalma listelerini hizmete aldıktan sonra bir adım da Tuned Global’den geldi. B2B esaslı platform YZ destekli DJ destek  programı ve doğrudan yapay zeka DJ uygulamalarıyla bilinen İsveç kökenli Pacemaker şirketini satın aldı.

Bir diğer gelişme ise radyo DJ’liği alanında yaşandı. Artık canlı DJ ihtiyacı duymadan radyo programı yapmak mümkün hale geliyor.

Beta testlerine başlanan RadioGPT isimli program sadece şarkı seçiminde kullanılmıyor. Tümüyle sanal DJ kullanarak radyo programı hazırlayabiliyor.

RadioGPT, adından da anlaşılacağı gibi GPT-3 teknolojisi kullanıyor. Bu teknolojiyle birlikte Futuri isimli içerik tarama ve sosyal medya teknolojisi de kullanılıyor.

Radio GPT, Topic Pulse adı verilen program aracılığıyla yüzlerce sosyal medya kaynağından haberler tarayarak listeliyor. Listeleme coğrafi bölge esaslı yapıldığı için, yerel pazar için önemli olan haberleri öne çıkarıyor. Sonrasında ChatGPT aracılığıyla üretilen metinler YZ destekli programlar aracılığıyla sese dönüştürülüyor.

Program birden fazla kişiyle de program yapma olanağı veriyor. Üretilen ses var olan bir insanın sesine benzetilebiliyor.

RadioGPT sosyal medya mesajları, blog yazıları vb. üretme yeteneğine de sahip.

Radio GPT’nin sahibi olan Futuri beta test aşamasının ne zaman sonuçlanacağı konusunda bilgi vermedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz