Dünya Endişede: Putin Kıtalararası Füze Fırlattı!

Rusya-Ukrayna hattında son günlerde tansiyon giderek yükseliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ukrayna'nın Rusya'ya ABD ve İngiltere yapımı füzelerle iki gün peş peşe düzenlediği saldırıların ardından Ukrayna ordusu, Rusya'nın Rusya-Ukrayna savaşı boyunca ilk kez kıtalararası balistik füze fırlattığını öne sürdü. 

Rusya-Ukrayna hattında son günlerde tansiyon giderek yükseliyor. Ukrayna, Beyaz Saray'ın izin vermesinden kısa süre sonra ABD yapımı Atacms füzelerini fırlatması sonucu Rusya'nın Bryansk bölgesindeki bir askeri tesis hasar aldı. Ukrayna bu saldırıdan bir gün sonra bu kez de İngiltere yapımı Storm Shadow füzelerini Rusya içindeki hedeflerine karşı kullandı.

İLK KEZ KITALARARASI BALİSTİK FÜZEYLE SALDIRI DÜZENLENDİ
Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus ordusunun, Rusya-Ukrayna savaşından bu yana ilk kez Ukrayna'ya kıtalararası balistik füzeyle (IBM) bir saldırı düzenlediğini iddia etti.

NTV'nin Ukrayna gazetesinden derlediği habere göre Rusya'nın düzenlediği sadırıda ilk kez RS-26 Rubezh kıtalararası balistik füzesinin kullanıldığı belirtildi. Silah Kontrol Derneği'ne göre RS-26 5 bin 800 kilometre menzile sahip.

Füzenin, Rusya'nın doğusunda yer alan Astrahan bölgesinden ateşlendiği ileri sürüldü. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus ordusunun Dnipro kentindeki işletmeleri ve kritik altyapıyı da hedef aldığını açıkladı. Hava Kuvvetleri herhangi bir can kaybı ya da hasar olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi. 

BALİSTİK FÜZE NEDİR?
Balistik füze, belirli bir hedefi vurmak için atmosfer dışına çıkıp yeniden atmosfere girerek hedefe ulaşan uzun menzilli bir silah sistemidir. Bu füzeler, genellikle yüksek patlayıcı ya da nükleer başlık taşıma kapasitesine sahiptir. Atış sırasında bir roket motoruyla hız kazanan balistik füzeler, yolculuğunun büyük bölümünü yer çekiminin etkisiyle yapar ve genellikle hedefe düşmeden önce yüksek bir irtifaya ulaşır.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz