Putin: 'Gazze'de Yaşanan İnsani Felaket Kaygı Verici'

"Binlerce insanın hayatını kaybetmesi, sivil nüfusun kitleler halinde yerinden edilmesi ve ortaya çıkan insani felaket en ciddi kaygıya yol açıyor"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde binlerce kişinin hayatını kaybetmesinin, sivil nüfusun kitleler halinde yerinde edilmesinin ve ortaya çıkan insani felaketin kaygı verici olduğunu söyledi.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS grubunun liderleri, Gazze Şeridi'ndeki durumu istişare etmek üzere video konferans yöntemiyle acil bir toplantı organize etti.

Toplantıda konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Binlerce insanın hayatını kaybetmesi, sivil nüfusun kitleler halinde yerinden edilmesi ve ortaya çıkan insani felaket en ciddi kaygıya yol açıyor" dedi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan BRICS Dönem Başkanı Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'nın Gazze Şeridi'ndeki akut durumu istişare etmek için aldığı acil zirve inisiyatifinin zamanında atılan bir adım olduğunu kaydeden Putin, "Meslektaşım az önce çok sayıda çocuğun ölümünden bahsetti. Bu çok korkunç bir şey ancak çocuklara anestezi uygulanmadan yapılan ameliyatları izlediğinizde bu, elbette özel duygular uyandırıyor" dedi.

Video konferans yoluyla düzenlenen görüşmeye BRICS’in mevcut üyelerinin yanı sıra, Suudi Arabistan, Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran ve BAE liderleri ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres katıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz