Polis İntiharlarının Arkasında Baskı Var!

CHP’li Murat Bakan, polis intiharlarının arkasında üstlerinin baskısı olduğunu öne sürdü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan iki günde beş polisin intihar ettiğini belirterek bunun sebebinin amir baskısı olduğunu öne sürdü.

Sözcü'ye konuşan Bakan baskı altındaki polislerin psikolojik sorun yaşadığını anlattı. Bakan şöyle konuştu: 'Polis alımı ve amir seçme süreçleri AKP'li hatırlı kişiler aracılığı ile tarikat-cemaat dengeleri gözetilerek yapılıyor. Liyakat yok. Bir teşkilat düşünün, Süleyman Soylu'dan nefret ediyor. 1. sınıf emniyet müdürlüğüne atanamayan Erzincan grubundan biri için terfi listesi değiştirildi. Amirin köpeğine bakmadığı için sürülen, dövülen polis var.

KARİZMANIZI ÇİZERİM

CHP'li Bakan polise yönelik baskılarla ilgili bir ses kaydı da paylaştı. Kayıtta bir ilin emniyet müdürü telsizden polslere “Tarzını ve haddini belirlemeyenlerin kafasını kırarım. Personelinize hakim olacaksınız. Nasıl konuşacağını, kılığını, kıyafetini, yediğini, içtiğini, sıçtığını kontrol edeceksiniz. Yoksa karizmanızı çizerim. Bir daha ikazda bulunmak istemiyorum. Herkes gardını alsın” diyor. Bakan sözkonusu müdürün kim olduğunu bildiğini söyledi. “Bu konuşma polis intiharlarının sebebini açıklıyor. Bugüne kadar 76 içişleri bakanı göreve geldi, Soylu'nun döneminde hepsinden fazla polis intiharı yaşandı” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz