Derhal Tutuklanmalılar!

Cumhuriyet eski savcısı Bülent Yücetürk, 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında iktidarın sessiz kaldığını söyledi. Yetkililere şöyle seslendi: “Failleri tutuklayın”.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye'nin gündeminde olan 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalına tepkiler dinmiyor… Eski Cumhuriyet savcısı, hukukçu Bülent Yücetürk, çocuk yaşta cinsel tacize uğrayan kadının yıllardır süren mağduriyetinin iktidarın iki yüzlü tutumu nedeniyle devam ettiğini savundu. Yücetürk, “Faillerin tutuklanmaması nedeniyle kadının can güvenliği yok.” dedi. İktidarın bugüne kadar cemaatlerin önünü açacak bir çok adım attığını kaydeden Yücetürk “Üç çocuk talimatı vermek, zorunlu eğitimin 4+4+4 formülü ile aşılmaya çalışılması, evlilik yaşı ile ilgili Diyanet'in buluğ çağı yorumu, İstanbul Sözleşmesi'nden geri çekilmek bu adımlar arasında'' diyerek şöyle konuştu:

‘KONUYU GİZLİYORLAR'

“İktidar konu siyaset üstü diyerek, dikkatleri sadece cinsel istismar konusuna çekmek istiyor. Çünkü cemaatleri incitmek istemiyor, siyasi hedefleri için cemaatlere kol kanat geriyor. Yaşanan son olayda Aile Bakanlığı 2020 yılından beri konuyu biliyor ama gizliyor. Olaya ilk bakan savcı takipsizlik kararı veriyor. Mahkeme beş ay sonrasına dava günü veriyor. Delilleri karatma, şüphelinin kaçma şüphesi olmasına rağmen tutuklama kararı verilmedi. Faillerin elini kolunu sallayarak gezmesine göz yumuyor. Mahkeme tarihini ileri bir tarihe vererek, olayı zamana yayarak toplumun dikkatinden kaçırmaya, unutturmaya çalışıyor. Yapılması gereken derhal tutuklama kararı verilmesidir.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz