Pınar Eliçe'den Kadir Doğulu Hakkında Şok Sözler !

'Bize Dervişlik Makamı hediye edildi.' Diyen Kadir Doğulu'nun sözleri 'Al Sana Haber' masasında bomba yorumlara neden oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Geçtiğimiz gün bir röportajda tarikatla ilgili soruları yanıtlayan Kadir Doğulu "Bunlar çok değerli konular. Bu bir maneviyat. Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz. Bize Dervişlik Makamı hediye edildi. Biz de yaşantımızda elimizden geldiğince evimizle, işimizle, duruşumuzla bunu göstermeye çalışıyoruz. Benim komşularım, akrabalarım bilir. Bu hava atılacak bir şey değil. Bu bir makam" şeklinde açıklama yaparak kendisinin Dervişlik Mertebesinde olduğunu dile getirmişti.

'Al Sana Haber' programının yorumcularından Pınar Eliçe; "Zaten bir Alevi tarikatı sanıyorum onların bulunduğu tarikat. Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül'ün girdiği tarikat Ali Suphi adı altında Ali Osman Güre' ye ait bir versiyonudur. Tarikat demek ne demek? Allah'a giden tek yol demek. O tarikatın amacı nedir? Allah ve peygamberine itaat etmek, inanmak, sevmek. Şimdi Allah ve Peygambere itaat edilip peşinden gidiliyorsa 'Yok ben oyum, ben şuyum, ben Dervişim' deniliyorsa ben bir şüpheye düşüyorum. Ben Dervişim, ben Mesihim gibi laflar o zaman şirk koşmaya giriyor. Gerçekten Allah ve Peygamber yolunda olan tarikatları benimsiyorum ancak bu tür söylemlere karşıyım ve şüpheyle bakıyorum. Kadir' in biraz sivri açıklamaları var. Bundan dolayı da eleştiri alıyor bence" dedi.

Eliçe "Benim duyumlarıma göre Kadir Doğulu el öptürüyormuş" deyince Erol Köse "Kadir' in eli öpülüyorsa o zaman beni gerçekten bir gülme tutar" dedi.

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz