PKK'nın 'İstihbarat Yapılanması' Çökertildi!

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı ortak operasyonu sonucunda, Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş yakalandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, PKK'nın istihbarat yapılanmasında görevli olan Halil kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş İstanbul'da yakalandı.

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı ortak operasyonu sonucunda, Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş yakalandı. MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği bu önemli operasyon, PKK'nın istihbarat yapılanmasına büyük bir darbe indirdi.

MİT, Sadık Topaloğlu'nu tespit ettikten sonra detaylı bir takip başlattı. Topaloğlu'nun illegal yollarla Irak/Kandil'e geçerek burada istihbarat eğitimi aldığı belirlendi. Eğitim sürecinde örgütün üst düzey sorumlularından Cuma kod adlı Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği tespit edildi. Türkiye'ye döndükten sonra gazetecilik kisvesiyle bilgi topladığı ortaya çıkarıldı.

Operasyon kapsamında yakalanan bir diğer isim olan Mehmet Savaş'ın ise örgüt adına finans faaliyetleri yürüttüğü tespit edildi. Savaş'ın, paravan şirketler aracılığıyla Suriye'deki örgüt mensuplarına malzeme tedarik ettiği belirlendi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz