Özgür Özel: Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir!

stanbul Saraçhane'de düzenlenen Büyük Eğitim Mitingi’nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel "Müfredat yapmak anayasa yapmak gibidir. Müfredat yaparken herkesi duymalı, dinlemeli en doğrusunu tam bir mutabakatla yaparsınız" ifadelerine yer verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen Büyük Eğitim Mitingi'nde konuşan  CHP Genel Başkanı Özgür Özel,, Eyüpsultan'da öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan'ı, ölüm yıl dönümü olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan'ı, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ı ve hayatını kaybeden tüm öğretmenleri rahmetle andı.

"MEYDANLAR BİZİMDİR"
Seçim meydanlarında öğretmenlerin pankart açıp destek istediklerini anımsatan Özel, "Gerekirse masada müzakere ederek, hakkınızı arayarak, derdinizi anlatarak, dinlerlerse ne ala, dinlemezlerse sizlerle meydanlara çıkarak, sokaklara dökülerek sizin hakkınızı arayacağız. İşte gün o gündür. Söyledik, dinlemediler. Verilen sözleri tutmadılar. Bundan sonra sokaklar, meydanlar bizimdir." ifadelerini kullandı.

"BU HESAPLA MEVCUT ÖĞRETMENLERİN GÖREVE GELMESİ İÇİN TAM 65 YILA İHTİYAÇ VAR"
Bugün 114 bin öğretmen atandığında kamuda bir tane öğretmen fazlası olmayacağını söyleyen Özel, "23 bin emekli var, 20 binini atıyorlar. Diyorlar ki '3 yıl boyunca tasarruf tedbirleri yapacağız, emekli kadar öğretmen atayacağız.' Bu hesapla mevcut öğretmenlerin göreve gelmesi için tam 65 yıla ihtiyaç var. Hiç öğretmen almasak, bütün eğitim fakültelerini kapatsak, 65 yıl sürecek bütün öğretmenlerin atanması.  diye konuştu. Özel, deprem bölgesindeki öğretmenler için özel bir statü, ayrı bir kontenjan ve mağdur öğretmenlere atama beklediklerine vurgu yaptı. Özel, eğitimde şiddetin önlenmesi için tek başına kanun çıkarılamayacağını belirterek, sendikaların, örgütlerin de sesinin duyulması, öğretmenlere ve işin uzmanlarına kulak verilmesi gerektiğini kaydetti.

"MÜFREDAT YAPMAK ANAYASA YAPMAK GİBİDİR"
Müfredat yapmanın anayasa yapmak gibi olduğunu dile getiren Özel, "İşte önümüzde size güzel bir sınav. 'Anayasa yapacağım, katılımcı olacağım, Türkiye'nin yüzde 96'sını temsil edecek anayasa.' diyene, hadi bakalım müfredat burada, eğitimin anayasası burada, çağır bakalım yüzde 96'yı, çağır bakalım sendikaları. Yoksulu duy, itirazı duy, atanmayanı duy. Mevcut öğretmenin sorununu, deprem bölgesini duy, ondan sonra anayasa diye meydanlara çıkıp destek istemeye başla. Eğitimin anayasasını katılımcı yapmayanlarla milletin anayasası yapılmaz." dedi.

Özel, hem öğretmenlerin hem de emeklilerin mücadelesine hep birlikte 26 Mayıs’ta Ankara'da sahip çıkacaklarını söyledi. Eğitim sendikalarının ve çok sayıda öğretmenin yer aldığı mitinge, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz