Özel'den Erdoğan'a Erken Seçim Çağrısı!

CHP Lideri "Erdoğan'ın yeniden aday olma iddiası varsa son tarih 2025 Kasım'dır" ifadelerini kullandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cuma günü Kocaeli’de düzenlenen Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek Kasım 2025'te seçimleri yenileme çağrısında bulundu.

T24'ün haberine göre, çok sayıda akademisyenin katıldığı programda konuşan CHP Lideri, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gidiyor. 2025 yılının kasım ayı Sayın Erdoğan'a bir çağrı yaptığımız tarihtir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasal açıdan aday olup olamayacağı tartışmalarına değinen Özel, "Kendisi geçmişte çok tartışıldı. Bu ikinci dönem mi, üçüncü dönemi mi? Kendileri Anayasa aksini yazmasına rağmen, ‘Anayasa değiştikten sonra ikinci dönemimiz’ diyordu. Yüksek Seçim Kurulu bu fikre iştirak etti. Bu yönde karar verdi. Kendisi seçimleri Cumhurbaşkanı yenilediği halde, yeniden aday olabildi. Bu durumda, üçüncü döneminde, şimdi yani ikinci dönemin içinde kendisi seçim kararı alırsa yeniden aday olamıyor, çok net" dedi ve ekledi:

"Anayasa şunu yazıyor: Meclis 360 milletvekili ile seçim kararı alırsa mevcut Cumhurbaşkanı son bir kez aday olabilir."

"Son tarih 2025 Kasım'dır"
Özel ayrıca, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) halihazırda iktidar ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi'yle (MHP) olası bir erken seçimi kazanamayacağını savundu. "Bize, muhalefete ihtiyaçları var" diyen CHP Lideri, seçim çağrısını şu sözlerle dile getirdi:

"360 rakamını yakalayabilmeleri için de bizim kendilerine bir cümlemiz var. Tam ortasında yani bu tartışmalı beş yılın yarısı sizden, yarısı bizden, tam ortasında. İki buçukuncu yılda gelip erken seçim kararı alıyorsanız biz varız. Seçimleri yenileyelim. Sonrasında bir daha gelip kapımızı çalmayın. Yani Erdoğan'ın yeniden aday olma iddiası varsa son tarih 2025 Kasım'dır."

Özel, "2025 Kasım'da yapılacak bir seçimde biz Türkiye'yi bütün bu sıkıntılarından kurtarmaya talibiz. Bu sorunları çözemeyen, işsizliği bitiremeyen, yoksulluğu derinleştiren bu iktidar halen daha eğer kendine güveniyorsa, en güçlü adayları halen Sayın Erdoğan'sa buyursunlar" diye ekledi.

"Gelecek sene 2025 Kasım'da bir erken seçimde Türkiye, ‘ikinci yüzyılda dertlerine kim çare olacak’ bu kararı versin. Biz diyoruz ki ‘Tüm dertlerin var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi’. Bu özgüvenle buradayız."

Daha önce de aynı çağrıda bulunmuştu

CHP Lideri, Kasım 2025'te erken seçime gitme çağrısını son dönemde birden fazla kez dile getirdi.

Çarşamba günü Gazeteci Murat Yetkin’in sorularını yanıtlayan Özel, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi için mevcut koşullarda bir daha aday olamayacağını ama olmak istiyorsa uzlaşmak için kendilerine geleceği son tarihin Kasım 2025 olacağını söylemişti.

CHP Lideri'nin Erdoğan'a yeniden aday olabilmesi için uzlaşma çağrısında bulunması muhalif kesimlerin tepkisini çekmişti.

Özel, Kasım 2025'te seçime gitme çağrısını ilk olarak geçen hafta, CHP'nin kurultay süreci devam ederken dile getirmişti.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz