AK Parti Toplantısına 'Bürokratik Oligarşi' Damgası!

"Erdoğan hayli ağır konuşmuş"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, AKP'nin önceki gün gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na "bürokratik oligarşi" meselesinin damga vurduğunu belirterek, "Yakınmalar o kadar yaygın hal almış ki; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da millete hizmet etmeyenler için hayli ağır konuşmuş" dedi.

Okan Müderrisoğlu, "Şu bürokratik oligarşi meselesi" başlıklı yazısında, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndan kulisleri aktardı. Toplantıya "bürokratik oligarşi" meselesinin damga vurduğunu yazan Müderrisoğlu, AKP'nin yereldeki temsilcileri ile bürokratlar arasındaki anlaşmazlıklara ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ağır konuştuğunu kaydetti.

Müderrisoğlu, ismini şimdilik vermek istemediği bir bakanın da konuyla ilgili, "Partinin yerel yöneticileri, kendileri açısından önem taşıyan hususları, bazen özel önceliklerini o ilin veya yörenin ana meselesi gibi de yansıtabiliyor!" dediğini aktardı.

Müderrisoğlu, yazısını şöyle tamamladı:

"Bir ilde vali ile belediye başkanı, il müdürleri ve siyasetin temsilcileri arasında o beldenin acil ihtiyaçları ve rasyonel beklentilerine göre anlayış birliği bulunması en çok arzu edilen durumlardan biridir. Fakat... Parti yerel kadrolarının; vali, kaymakam veya emniyet müdürü üzerinde yer yer siyasal amir rolüne bürünme eğilimi sergilemesi de bir Türkiye gerçeğidir. Bu nedenle olsa gerek... Sn. Cumhurbaşkanı yatırımların sürekliliği ve kamu hizmetlerinin kalitesi bağlamında net bir yol haritası çizmiş... 'Sorunu önce yerelde çözmeye çalışın. Netice alamıyorsanız Ankara'da ilgili Bakana iletin. Buna rağmen mesafe kat edilemiyor ya da idari-yasal adım atılması gerekiyorsa doğrudan bana aktarın!' demiş!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz