Orhan Şen Uyarıyor: Tropik Gecelere Hazır Olun!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki 5 gün Türkiye'de 'tropik gece'nin etkili olacağını duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'de önümüzdeki 5 gün boyunca iklim krizinin etkisinin tropik gece koşullarıyla hissedileceğini açıkladı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki 5 gün Türkiye'de 'tropik gece'nin etkili olacağını duyurdu.

Prof. Dr. Şen, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, "Önümüzdeki 5 gün Türkiye'de Tropik Gece bölgeleri sarı ve kahverengi bölgeler. Tropik gece: Gece minimum sıcaklığın 20 C üzeri olan merkezlerdir. Haritada bu geceler 25-28 C'lerdedir. Yanı gecelerde aşırı sıcak. 30-40 sene önce Türkiye'de tropik gece bulmak çok zordu" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamayla beraber Şen, iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte bu tür sıcaklık olaylarının sıklığının arttığını vurguladı.

GECE SAATLERİNE DİKKAT

Tropik gece, gece minimum sıcaklığın 20°C'nin üzerinde olduğu bölgeler olarak tanımlanıyor ve bu durum, gece saatlerinde aşırı sıcaklık yaşanabileceği anlamına geliyor.

AKOM, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada, tehlikeli sıcaklıkların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı olanların güneşli ortamda bulunmamaları konusunda uyarıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz