İşte Avrupa'da En Popüler Bebek İsimleri!..

İngiltere'de Muhammed adı yine birinci sırada

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Avrupa'da son zamanların en popüler bebek adları açıklandı. 'Muhammed' ismi, İngiltere'de en popüler erkek bebek ismi olmayı sürdürürken, şarkıcı Taylor Swift nedeniyle 'Taylor' ismi de yaygınlaştı.

San Francisco, New York City, Chicago ve Los Angeles merkezli çevrimiçi bir medya şirketi olan BabyCentre, Avrupa'da son zamanların en popüler bebek isimlerini açıkladı.

BabyCentre tarafından paylaşılan verilere göre, İngiltere'deki erkek bebeklere verilen en popüler bebek ismi bir kez daha Muhammed oldu.

Muhammad'in, Mohammed veya Mohammad gibi farklı yazılışları olmakla birlikte dünyadaki en popüler isim olduğu düşünülüyor.

İlk sıradaki yerini koruyan Muhammed ismini, Noah takip etti.

Theo ilk üçe girerken onu Oliver ve Arthur takip etti. Jack'in üçüncü sıradan onuncu sıraya gerilemesi ise dikkat çekici olarak nitelendirildi.

Ülkede kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırada Olivia gelmek üzere Amelia, Isla, Lily ve Ava ilk beşi oluşturuyor.

"Zeytin ağacı" anlamına gelen Olivia adı, geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) de en popüler isimdi.

BabyCentre, bazı isimlerin popülerliğinin filmlerden, kraliyet ailelerinden ve müzikten etkilendiğini ve ünlü şarkıcı Taylor Swift nedeniyle Taylor gibi isimlerin popülerliğinin iki katına çıktığını söyledi. Taylor Swift 'in 'Folklore' albümündeki bir şarkının adı olan Willow da bebeklere en çok konan isimler arasında yer alıyor.

BabyCentre ayrıca Lyra, Luna ve Sage gibi büyücülük temalı isimlere yönelik bir eğilim olduğunu ve William, Charles ve Harry gibi geleneksel kraliyet isimlerinin popülaritesinin azaldığını belirtti.

Fransa'da 'vintage isim' trendi yükselişte

Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (INSEE) geçtiğimiz yıl doğan çocuklara verilen en popüler ilk isimler sıralamasını açıkladı.

Fransa'da yükselen vintage isim trendiyle birlikte Louise, Jade, Gabriel, Ambre gibi isimler popülerliğini korudu.

L'Officiel des prénoms bu yılın başlarında 1910'larda çok popüler olan bazı kadın isimlerinin geri dönüş yaptığını bildirdi.

Retro trendi erkek isimlerini de kapsıyor zira 1900-1920'lerin popüler ismi Lucien bu yıl başı çekiyor. Yine de 2023 sıralamasında Gabriel, Léo ve Raphaël gibi isimlerin 2022 ve 2021'de olduğu gibi ilk sıralardaki yerlerini koruduğu görüldü.

2023'te Fransa'daki en popüler erkek isimlerine gelince, ilk yedi isim geçen yıla kıyasla dörüncü sırayı almak için Maël'in önüne geçen Louis hariç değişmedi. Gabriel en popüler isim olmaya devam ederken, onu Raphaël ve Léo takip ediyor. Geçen yıl dokuzuncu sırada yer alan Adam, sekizinci sıradaki Arthur'u geride bırakırken, geçen yıl onuncu sırada yer alan Lucas ise dört sıra gerileyerek 14. sıraya düştü.

1. Gabriel (4527)

2. Raphaël (3477)

3. Léo (3454)

4. Louis (3331)

5. Maël (3280)

6. Noah (3163)

7. Jules (3020)

8. Adam (2966)

9. Arthur (2915)

10. Isaac (2551)

Gabriel (Cebrail) hem Hristiyanlıkta hem de İslam'da oldukça önemli bir yere sahip olurken, bir isim olarak popülaritesi 2000'lerden bu yana arttı. Gabriel, o zamandan bu yana birçok listenin En İyi 50 erkek ismi arasında yer alıyor.

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE) istatistiklerine göre, 2023 yılının en popüler bebek isimleri, geleneksel isimler ile son zamanlarda popülerliği artan daha modern isimlerin iyi bir karışımını yansıtıyor. Yine de geleneksel isimlerin üstünlüğü açıkça görülüyor.

Kızlarda Lucía listenin başında yer alırken onu Sofía ve Martina takip ediyor.

Erkek isimlerinde ise geçtiğimiz yıllarda Hugo en popüler isim olurken onu, Mateo, Lucas, Leo ve Marcos takip etti.

Daha kuzeye, Almanya'ya doğru gidildiğinde ise hem Noah hem de Sophia 2023 sıralamasının zirvesinde yer aldı.

Alman Dili Derneği (GfdS), geçen yıl Almanya'da kız ve erkek bebeklere verilen ilk 10 ismin son birkaç yılda olduğu gibi büyük ölçüde aynı kaldığını belirtti. Sophia, Emilia'yı küçük bir farkla geçerek en popüler kız ismi olurken, Noah beş yıldır üst üste ülkedeki en popüler erkek ismi oldu.

Son olarak güneye inildiğinde, İtalya'da da ebeveynlerin klasik isimlere yöneldiği görülüyor.

Kızlarda Sofia, Almanya'da olduğu gibi 2023'te de ilk sırada yer alırken, Aurora ve Giulia hala ilk üçte yer alıyor.

Aynı eğilim erkeklerde de görülmekte olup Leonardo bir numarada yer alırken, onu Francesco, Tommaso, Edoardo ve Alessandro takip ediyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz