Ordu, Tanıtımda Sınıfta Kaldı!

Yurttaşlar, "Yeni görseller Ordu kültürüyle uyumlu değil" diye isyan etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ordu Büyükşehir Belediyesi kara yolu üzerindeki taş duvarlardaki görselleri yeniledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) kara yolu üzerindeki taş duvarlardaki görselleri yeniledi. Vatandaşlar belediyenin yenileme çalışmasına, “Yeni görseller Ordu kültürüyle uyumlu değil” diyerek tepki gösterdi.

Altınordu ilçesinde Kumbaşı, Güzelyalı, Kirazlimanı ve Taşbaşı mahallerinde kara yolu üzerinde bulunan taş duvarlara OBB tarafından çeşitli görsellerle süslemeler yapıldı. Görsellerin şehir kültürüyle ilgili olması gerektiğini belirten oda, dernek ve parti temsilcileri kamu kaynaklarının çarçur edildiğini belirtti.

"ORDU KÜLTÜRÜNE UYGUN DEĞİLLER"

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, “Ordu’da Vosvos şenlikleri yapıldı. Bunun anısına bir iki görsel anlaşılır. Ancak bu kadar çok abartılı yapılması doğru değil. Böyle yapılınca marka reklamına dönüşmüş. Diğer görsellerin hiçbir anlamı yok. Osmanlı döneminin gravür çalışmalarını çağrıştırıyorlar. Ordu kültürüyle ilgili değil. Daha önce yaylaların, teleferiklerin, eski evlerin görselleri vardı, söktüler. Görseller kültürümüzle uyumlu olmalıdır” dedi.

"OBB ŞEHRİ BETONLAŞTIRIYOR, KIYILARI DOLDURUYOR"

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ise, OBB’nin Ordu’ya zarar verdiğini vurgulayarak, “Ordu Büyükşehir Belediyesi daha önce de geçmiş kültürü yansıtıyor diye anlamsız projeler yaptı. Geçmiş yönetim ters ev yaptı. Ev bulamayan halkla dalga geçer gibi. Ordu halkının vergisini, parasını harcıyorlar. Mimari yapıları restore etseler anlarız. Ordu Büyükşehir Belediyesi şehri betonlaştırıyor, kıyıları dolduruyor derken şimdi de kara yolu üzerindeki duvarlara anlamsız görsel yapmaya başladı. Ordu’nun kültürüyle uyumlu çalışmalar yapılsa neyse. Ordu’nun tanıtımı içi konulan görsellerin Ordu’yla alakası yok. Hem ‘para yok’ deyip Meclisten borçlanma yetkisi alıyorlar hem de böyle anlamsız işlere para harcıyorlar” dedi.

"YANDAŞLARA PARA AKTARMANIN ARACI MI?"

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya da yapılanları doğru bulmadığını belirterek, “Ordu Belediyesi bu anlamsız görsellerle ne amaçlıyor anlamış değiliz. Yandaşlara para aktarmanın aracı mı diye düşündürüyor. Ordu kültürüyle uyumlu değil. Ordu’da Vosvos şenliği oldu diye duvarların neredeyse çoğunun Vosvos görselleriyle doldurmanın anlamı nedir? Yeni yapılmaya başlanan görseller ise tam bir facia. Kime sorarsanız sorun, Ordu kültürüyle bağlantı kuramaz. Serendemiz, şelalelerimiz, yaylalarımız, tarihi mimari yapılarımız var. Bunlar yapılsaydı Ordu’nun tanıtımına katkısı olurdu” dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZARAR VERİYOR"

CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak da Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’i sağduyuya davet ederek, “Ordu Büyükşehir Belediyesinin duvar çalışmalarının önü arkası kesilmiyor. Kumbaşı Mahallesi mevkiinde daha önce yapılan duvar projesine oldukça yüklü para ödendi. Fakat bakımı yapılmadığında heba oldu. Vatandaşın cebinden alınan paralar çöpe gitti. Ülkemiz ekonomik sıkıntı içindeyken üç kuruşun hesabı yapılırken bu israf neden?  Belediye yine kime rant sağlamakta? Şu anda yapılan duvar görselleri çok anlamsız ve hiçbir şey ifade etmiyor. Görsellerin yeri bu duvarlar değil. Artık; yap, olmadı yık mantığı bırakılmalı. Ordu ili OBB yönetiminin oyuncağı değil” dedi.

"GÖRSELLERDEN RAHATSIZIZ"

SOL Parti Ordu İl Başkanı Turgay Bekgöz de “Kara yolları duvarlarının Ordu’yu ve Karadeniz’i temsil etmeyen resim ve figürlerle doldurulmasından ve bu görsellerle gündeme gelmesinden rahatsızız. Kara yollarındaki duvarların Ordu’nun yaylaları, turistik yerlerinin tanıtımı için güzel bir zemin olabileceğini düşünüyoruz. Her gün binlerce aracın geçtiği kara yolları duvarları Ordu’nun güzelliklerini yansıtmalı. Ordu’nun çok daha iyi tanıtılmasını sağlar” dedi.

EVRENSEL

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz