ÖZEL: Mevsim Geçişleri En Çok Cildimizi Etkiler!

Medikal Estetik Hekimi Uz.Dr. Nil Çetinkaya Tiryaki anlattı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Mevsimlerin değişmesi ile birlikte cildimizin de ihtiyaçları değişir. Mevsim değişikliği sonucu değişen sıcaklıklar, nem ve rüzgar cildimizi olumsuz etkiler. Peki mevsim geçişlerinde cilt sağlığınızı korumak için neler yapabiliriz?. Vivien Estetik Kliniği Medikal Estetik hekimi Uz.Dr. Nil Çetinkaya Tiryaki mevsimler geçişlerde cildimizi daha iyi korumanın püf noktalarını anlattı...

Mevsim Geçişinde Cildinizi Canlı Tutun

 Medikal Estetik hekimi Uz.Dr. Nil Çetinkaya Tiryaki "Mevsim değişimleri en çok cildimizi etkiler. Yazın maruz kaldığımız UV ışınları nedeni ile cildimizin nem dengesi bozulur, leke problemleri ortaya çıkar ve kollajen azalır. Kış mevsimi ile birlikte açık alanlardaki soğuk ve kapalı alanlardaki klima , kalorifer gibi ortamda nem azalmasına neden olan etmenler nedeni ile nem yeterliliği olmayan ciltler kurumaya başlar. Kuruyan cilt gerginleşir ve hassaslaşır, kızarır ve  pul pul göründüğünü hissedersiniz. Cilt matlaşıp cansızlaşır, ince kırışıklıklar oluşur. Bu nedenlerden dolayı nemlendirme faktörü çok önemlidir. Fakat bunun dışında cildi ölü derilerden arındırmak ve oluşmuş güneş lekelerini yok etmek için de harekete geçmekte yarar var" dedi.

HydraFacial Cilt Bakımı Etkileri Nelerdir?   

Yaşlanma karşıtı bakım yöntemlerinden biri olan hydrafacial; cilt yenileme, temizleme, derinlemesine arındırma, akne ve sivilce tedavilerini barındıran etkili bir işlem olduğunu belirten Tiryaki, sözlerine şöyle devam etti: "Vakum şeklindeki bir cihaz yardımıyla yapılan hydrafacial, geliştirilmiş vortex teknolojisi sayesinde cilde hiçbir zarar vermeden cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Hydrafacialın en önemli özelliği cildin daha sağlıklı, parlak ve genç görünmesini sağlamasıdır. Bu yöntem cildin canlanmasını, ince çizgilerin azalmasını, cildin derinlemesine nemlenmesini sağlar. Aynı zamanda siyah nokta sorununun giderilmesine, genişleme ve tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Bakımı yapılmış cilde öncelikle nem oranı yüksek olan ürünlerle yapılan mezoterapiler bu sürecin tersine işlemesi için önemlidir. Cildin ihtiyacına göre seçilecek ürünler ile cilt tekrar nem dengesini kazanır. Bununla birlikte lekelerde ve ince kırışıklarda azalma ve sıkılaşma başlar" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz