ÖZEL Ekmeğini Taştan Çıkaran Kadınlar!

Kadınların Sesi Oldu

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kırsaldan kalkınmayı kadınlarla birlikte sağlamayı hedefleyen Ametist Derneği ve Aydıncık Kadın Girişimi Kooparatifi ve kurucu ve yönetim kurulu başkanı Nimet Türker, öncülüğünde  kadınlara hem ekonomik hemde sosyal faaliyet alanı sunarak yörenin tanıtımına da katkı sunuyor.

Aydıncık Kadın Girişimi Kooparatif ve Ametist Derneği'nin faaliyetleri arasında taş işleme , tanıtma etkinlikleri ,sunum, pazarlama geliyor. Yozgat genelinde ilk kadın girişimi koparatifi olması nedeniyle yöre kadınlarının içindeki heyecan, mücadele ve çalışkanlık ortaya çıkıyor.

Kadınların Sesi Oldu

 Farklı tasarımlar yapılan taşla; kolyeler, yüzükler,tesbihler , bileklikler süs eşyaları, isimlikler, objeler gibi birçok takı ve süs eşyasına dönüştürülüyor. Aydıncık Kadın Girişimi İşletme ve Üretim Kooparatifi kurucu ve yönetim kurulu başkanı Nimet Türker, "Kültür ve Turizm Bakanlığı somut olmayan kültürel miras taşıyıcı değerli tsanatçısıyım. En önemlisi ben ekmeğini taştan çıkaran bir kadınım. Ametist Derneği ile  şu an  kooperatifimiz sayesinde birçok kadın ekmeğini taştan çıkarıyor sosyalleşip ev okonomisine katkı sağlıyor. Yozgat Aydıncık Kadın Girişimi Kooparatifi olarak , yerelden kalkınmaya kadın eli değsin diyerek çıktığımız bu yolda emek veriyor katma değer üretiyor, İçişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Japon hükümeti ortaklı proje ,Kedev ile yaptığımız projeler ile girişimciliğimizi taçlandırmış bulunmaktayız. Aynı zamanda çalışma alanını geliştirerek yöresel gıda yiyecek  üretimine de başladık. Bu sayede farklı istihdam kapılarını açmış, yöre kadınlarımızı farklı alanlarda hayata dahil ettik. Bu yönüyle kooperatifimizle birlikte  yine  yöre kadınlarımızın içindeki heyecan, mücadele ve çalışkanlığı ortaya çıkararak kadınların sesi olduk" dedi.        

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz