Narin Soruşturmasında Cinayeti Çözecek Kilit Delil!

Cesedin battaniyeye sarılı olduğunu söyleyen Bahtiyar, battaniyeyi yanında götürdüğünü anlattı.Battaniyenin hangi eve ait olduğu, üzerinden çıkabilecek DNA örnekleri cinayeti aydınlatacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Narin Güran'in cansız bedeninin bulunmasının ardından sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İtirafçı Nevzat Bahtiyar ilk verdiği ifadeyi mahkemede değiştirerek, amca(muhtar) Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm." dediğini ifade etti. Cesedin battaniyeye sarılı olduğunu söyleyen Bahtiyar, battaniyeyi yanında götürdüğünü anlattı.Battaniyenin hangi eve ait olduğu, üzerinden çıkabilecek DNA örnekleri cinayeti aydınlatacak.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kırsal Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos' tan beri kayıp olan Narin Güran'ın cesedine köyüne yaklaşık 2 km uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içerisinde bulundu.

Küçük kızın cesedinin çuval içine konulup, üzeri taş ile ağaçla kapatılarak gizlenmeye çalışıldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında amca Salim Güran tutuklanırken aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 23 şüpheli adliyeye sevk edildi. 

İTİRAFÇI TUTUKLANDI

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden ve tutuklanan Nevzat B, sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde, tutuklu bulunan amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm." şeklinde kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Nevzat B., ayrıca "Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum." şeklinde konuştu.

İtirafçı Bahtiyar, ayrıca Narin'in amcasının cesedi yok etmesi karşılığında kendisine 200 bin TL vereceğini de söyledi.

Nevzat Bahtiyar, Jandarma’nın kanalın çevresinde arama yaptığında Salim Güran’ın da kanalın içine girerek göstermelik arama yaptığını öne sürdü.

Şüpheli köylü, 21 Ağustos’taki görüşme kayıtlarını da sildiğini itiraf etti.

"NARİN'İN BABASI OLMA OLASILIĞINIZ VAR MI?"

Narin'in amcası Salim Güran "Narin Güran'ın babası olma olasılığınız var mı?" sorusuna "Yoktur. Yok öyle bir şey" yanıtını verdi.

"Narin Güran'a kim, neden zarar verdi?" sorusuna "Ne bileyim, kim zarar vermiş" şeklinde cevap veren amca ifadesinde, "Narin Güran'ı siz mi öldürdünüz?" sorusuna "Yok öyle bir şey. Ben öldürmedim" şeklinde yanıt verdi.

CEVAP VEREMEDİĞİ SORU
Narin'in amcası, "Narin Güran'ın amcalarının tamamında araç mevcut olup sadece sizin aracınızda DNA çıkmasını izah ediniz?" sorusuna ise yanıt veremedi.

Amca Salim Güran, ifadesinde "Narin Güran görmüş olduğu bir olay neticesinde mi ortadan kaldırıldı?" sorusunu "Benim hiçbir fikrim yoktur" şeklinde yanıtladı.

YEŞİL TÜLBENT BİLMECESİ

Jandarma, Narin’e ait olduğunu düşündükleri yeşil bir tülbent buldu. Anneye bu tülbentin Narin’e ait olup olmadığı soruldu. Anne bu soruya “Hatırlamıyorum” diye cevap verdi.

Jandarma bunun üzerine Narin’in gittiği Kuran kursunun hocasına tülbenti gösterdi. 

Hoca o gün Narin’in bu tülbenti kullandığını söyledi.

Annenin “Hatırlamıyorum” demesi, anne üzerindeki şüpheleri artırdı. Annenin de bazı telefon kayıtlarını silmiş olması şüpheleri kuvvetlendirdi.

NARİN BATTANİYEYE SARILI GETİRİLDİ

Gözaltına alınan zanlıların sorguları devam ederken cinayete yardım ettiği ortaya çıkan Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinde geçen bir detay Narin cinayetini aydınlatabilir. 

Nevzat Bahtiyar, Güran'ın yolda giderken korna ve selektör yaptığını, Güran'ın araçtan inerek eliyle yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı Narin'in cansız bedenini göstererek "bunu yok edeceksin" dediğini anlatmıştı.

Bahtiyar, Güran'ın aracında torba olup olmadığını sorduğunu, kendisi de aracından çuval çıkardığını battaniyeye sarılı Narin'i alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduklarını kaydetmişti.

BATTANİYEYİ YANINDA GÖTÜRDÜ

Narin'i çuvala koyduktan sonra battaniyeyi Güran'ın aracının ön koltuğuna koyduğunu söyleyen Bahtiyar, battaniyenin tek kişilik olduğunu, renklerini hatırlamadığını ifade etti.

Küçük Narin'in cansız bedeninin sarılı olduğu battaniyenin kime ait olduğu, nereye götürüldüğü ve hangi evden çıktığı hakkında çalışma başlatıldı.

BATTANİYE NEREDE?

Amca Salim Güran'ın sosyal medya hesabına yorum yapan bir benzin istasyonu çalışanının yazdıkları da Bahtiyar'ın ifadesini doğrulamıştı.

Bu kişi, yaptığı yorumda Narin'in kaybolduğu gün amcasının aracında battaniyeye sarılı ve baygın halde olduğunu yazmıştı.

Yorum yapan kişi ayrıca, Narin'in kaybolduğu gün benzin istasyonunda duran amcanın marketten yalnızca ıslak mendil aldığını da belirtmişti.

"HIZLA KÖYDEN ÇIKTI"

Yine amca Salim Güran'ın sosyal medya hesabına bir benzin istasyonu çalışanı M.Ç.Ç., "Salim Güran Narin kaybolduktan 15-20 dakika sonra kendi aracıyla hızla köyden çıktı.

Yakıtını da almıyor petrole giriyor ve yalnızca ıslak mendil alıyor. Bu muhtar Narin'in erkek kardeşi ile de görüşüyordu.

'KAHVERENGİ BATTANİYEYE SARILIYDI'

Olay günü Narin ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor ön koltukta ve üstünde koyu kahverenginde bir battaniye vardı.

Salim Güran olaydan 2 saat sonra köye karanlıkta dönüyor bu sefer sanki hiçbir şeyden habersiz gibi davranıp ne olmuş Narin'e diye ağlamış" demişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz