Minibüslerde İstanbulKart Dönemi Başlıyor!

İstanbul'da otobüs, metro ve tramvay gibi toplu ulaşım araçlarında geçerli olan İstanbulKart'ın kullanım alanı genişletiliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İstanbulKart'ın kullanım alanının genişletilmesiyle amacıyla İstanbulluları sevindirecek bir gelişme yaşandı. İBB, Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbulKart'ların minibüslerde kullanılmasını teklif etti.

İstanbul'da otobüs, metro ve tramvay gibi toplu ulaşım araçlarında geçerli olan İstanbulKart'ın kullanım alanı genişletiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluları sevindirecek “minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi” teklifini UKOME toplantısında sundu.
Teklifin kabul edilmesi halinde yayımlanacak UKOME kararının ardından İstanbulKart'lar minibüslerde de geçerli olacak.

Ancak edinilen bilgiye göre henüz fiyatlandırma konusunda henüz net bir durum söz konusu değil.

İSTANBULKART NEDİR?

İstanbulKart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında çıkarılan, toplu taşıma araçlarında ödeme yapmak için kullanılan bir akıllı karttır. Kart, İstanbul'daki tüm toplu taşıma araçlarında (metro, tramvay, otobüs, vapur, metrobüs, teleferik ve füniküler) kullanılabilmektedir.

İSTANBULKART NEREDEN SATIN ALINIR?

İstanbulKart, İstanbul'daki tüm metro istasyonlarında, tramvay duraklarında, otobüs duraklarında, vapur iskelelerinde, teleferik ve füniküler istasyonlarında ve bazı marketlerde satın alınabilir. İstanbulKart, nakit olarak veya kredi kartı ile yüklenebilmektedir. Kartın bakiyesi, tüm metro istasyonlarında, tramvay duraklarında, otobüs duraklarında, vapur iskelelerinde, teleferik ve füniküler istasyonlarında ve bazı marketlerde kontrol edilebilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz