Kemer'deki Orman Yangınında 2'nci Gün!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, coğrafyanın biraz zorlu olduğunu, 'spot atma' olayının tüm planları bozduğunu söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Antalya'nın Kemer ilçesinde 2 gün önce başlayan orman yangını devam ediyor. Dün kontrol altına alınmak üzereyken 'spot atma' olayı nedeniyle yeniden alevlenen yangına bugün de müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, coğrafyanın biraz zorlu olduğunu, 'spot atma' olayının tüm planları bozduğunu söyledi.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangını 2'nci gününde de sürüyor. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için tüm kontrolleri alan ekipler, yangına gece boyunca da havadan ve karadan müdahale etti.

Orman yangınına sabah saat 07.00'de havadan müdahale de başlarken, gün boyu 22 helikopter ve 10 uçak ile çok sayıda ekip alevleri söndürmek için mücadele etti.

Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale için gece görüş sistemli 5 helikopter görevlendirildi.

Özellikle Kemer ilçe merkezi ile Göynük Mahallesi arasındaki D-400 karayolu civarındaki ormanda yer yer yükselen alevler gözlenirken, helikopterler aralıksız olarak söndürme çalışmalarına devam etti.

Gece görüş sistemine sahip helikopterler gece boyunca uçuş yaparak yangını söndürmek için çalışmalarına devam etti.

Öte yandan, gece görüş sistemine sahip helikopterlerin yanı sıra ekipler karadan da çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdü. Çalışmalara gönüllü vatandaşlar da destek veriyor.

BAKAN'DAN YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakan İbrahim Yumaklı, halen süren Değirmendere mevkisinde henüz nedeni bilinmeyen yangınla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, "Bu topografya biraz zorlu. Bugün öğle saatlerinde 'kontrol altına alındı' haberini vermek üzereyken maalesef yangının özelliği gereği 'spot atma' diye tarif edilen yangının içerisinden çıkan bir parçanın, bir top güllesi gibi düşünün, ormanlık alanın içine düşmesiyle maalesef orada yeni bir yangın başladı. Arkadaşlarımız halen o alanın yayılmaması için gerekli gayreti sarf ediyor" dedi.

"BÜTÜN PLANLARIMIZI BOZDU"

Bakan Yumaklı, "Aslına bakarsanız büyük oranda da bu başarılmıştı ama 'spot atma' diye tabir ettiğimiz o yeniden başlatma işi bütün planlarımızı bozdu" diye konuştu.

Yerleşim yerlerine yönelik bir tehdidin olmadığını söyleyen Bakan Yumaklı, "Gereken tedbir alınmış ve en azından tedbiren boşaltmışlar. Şu an için herhangi bir yaralımız, can kaybımız ya da benzeri bir nahoş olayımız yok. İnşallah bunu da atlatacağız" dedi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz