Merkez Bankası Bugün Faiz Kararını Açıklayacak!

TCMB Para Politikası Kurulu, bugün saat 14.00'te Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın liderliğinde toplanacak. Bu toplantıda, yılın altıncı faiz kararı açıklanacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Merkez Bankası beklenen faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak. Son olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tutulan faiz kararının bugün yapılacak toplantı sonrasında da aynı kalması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün saat 14.00'te Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın liderliğinde toplanacak. Bu toplantıda, yılın altıncı faiz kararı açıklanacak.

Geçtiğimiz yılın haziran ayından bu yana sıkı para politikası uygulayan TCMB, en son mart ayında politika faizini yükseltmişti. Ancak, nisan ve mayıs aylarında faiz oranlarını sabit tutmayı tercih etti. Bugünkü toplantıda alınacak karar, ekonomik beklentiler ve piyasa koşulları açısından büyük bir merakla bekleniyor.

FAİZİN SABİT BIRAKILMASI BEKLENİYOR

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50 seviyesinde sabit kalacağı yönünde şekillendi. Tüm ekonomistler, politika faizinin yüzde 50'de sabit tutulacağını öngörüyor.

Yıl sonu politika faizi beklentilerine gelince, ekonomistlerin medyan tahmini yine yüzde 50 olarak belirlendi. Yıl sonuna dair beklentilerini paylaşan ekonomistlerden üçü, politika faizinin yüzde 50'de kalacağını tahmin ediyor.

Diğer öngörüler ise biraz daha farklılık gösteriyor: Bir ekonomist yıl sonunda faizin yüzde 47,5, bir diğeri yüzde 45, bir başkası yüzde 44, ve iki ekonomist ise yüzde 40 olacağını öngörüyor.

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 37,11'den yüzde 35,90'a düştü.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz