FLAŞ! Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit bıraktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim ayı faiz kararını açıkladı. Piyasaların merakla beklediği TCMB'nin, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından geçen ay olduğu gibi politika faizini yüzde 50'de sabit bırakma kararı çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, son dakika ekim ayı faiz kararını duyurdu. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit bıraktı.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, ekim ayında TCMB'nin politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyordu. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 47.50 olarak hesaplandı.

TCMB, politika faizini en son mart ayında yüzde 50'ye çıkartmıştı. Merkez Bankası nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında da faize dokunmayarak yüzde 50'de sabit bırakmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz