Meral Akşener: 'Blöf Yapmıyoruz'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Akşener, yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını belirtirken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı masaya yeniden dönmesi üzerine oylarının düştüğünü açıkladı. İşte Akşener'in konuşmasından önemli detaylar...

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yerel seçimler için partilerin çalışmaları hız kazandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. 

Meral Akşener'in açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle: 

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN KAYBETMESİNİ GÖZE ALIYORUZ"

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun nefsine yenik düştüğünü ifade ederken partilerinin CHP'ye seçim kazandırmak için kurulmadığını ifade etti. Akşener diğer yandan yerel seçimlerde her ilde ayrı aday çıkaracaklarını ifade etti.

Akşener İstanbul ve Ankara'da da ayrı aday çıkaracaklarını ifade ederken İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın seçimleri kaybetmesini göze aldıklarını ifade etti.

"KORKAKLAR"

Akşener yaptığı açıklamalarda bu iki ismi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaması nedeniyle 'korkaklar' diyerek suçlarken, seçimlerde destek vermeyeceklerini belirtti.

"BLÖF FALAN YAPMIYORUZ"

Blöf yaptıkları yönündeki yorumlara karşı gelen Akşener, "Çok ayıp şeyler söyleniyor. Bu linçlenmede biz aydınlandık. Millet İttifakı'nı en fazla savunan liderlerden birisi benim. Benim hedefim 2023'te tek adam sitemini değiştirmek ve tekrar hukukun üstünlüğünü, adaleti, demokrasiyi, ekonomide eşitliği sağlamaktı. Blöf falan yapmıyoruz. Biz kuruluş ayarlarımıza dönüyoruz" ifadelerini kullandı.

"81 İLDE KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ"

Diğer yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir." dedi.

"15 VEKİL BAŞIMIZA ÇOK KAKILDI"

"CHP'den 15 milletvekili aldık diye "Biz olmasaydık İYİ Parti olmazdı" diye sayısız çıkış oldu bu bizim başımıza çok kakıldı. CHP'li isimler yaptı bunu."

"HİÇBİR PAZARLIK YAPMAYACAĞIZ"

İmamoğlu ve Yavaş'ı masaya ben getirdim millet getirdi. Bu iki isim de adaylığı reddetti. Hiçbir pazarlık yapmadan muhalif kimliğimizle seçime gireceğiz.

İSTİFA SİNYALİ VERDİ

Bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Eğer başarısız olursak ben de gerekeni yapacağım.

"OYUMUZ MASAYA DÖNÜNCE DÜŞTÜ"

"Herkes bizim masadan kalkınca oyumuz düştü sanıyor. Bizim oyumuz masaya tekrar oturunca gitti. Kaybetttiğimiz oyun nereye gittiğini çözen problemin kendisini çözer."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz