Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e Tepki!

"Saray'da görünce şaşırmadım, bu topraklarda ihaneti de görebiliyoruz"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kemal Kılıçdaroğlu "Siz bundan sonra yeniden genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu "Ben siyasi yaşamım boyunca genel başkan olacağım diye hiç ortaya çıkmadım" diye yanıtladı

Seçim yenilgisinin ardından yapılan kurultay seçiminde genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e devreden Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz bundan sonra yeniden genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu "Ben siyasi yaşamım boyunca genel başkan olacağım diye hiç ortaya çıkmadım" diye yanıtladı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga'dan Günel Cantak'ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saraya çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesine şaşırmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak (ki bu metin bizim demokrasi tarihimiz açısından çok değerlidir), Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık. Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım... Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz."

"Tüzük değişikliğine ihtiyaç var"

Kılıçdaroğlu, "4-9 Eylül’de yapılması planlanan CHP’nin tüzük kurultayının, bir çalıştaya dönüştürülmesi, dar kapsamlı bir çalışmaya evrileceğine dair haberler var. Siz kurultay sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir çalıştaya dönüştürülmeli mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Doğrusunu isterseniz sıcak siyasetle yani parti içi siyasetle çok ilgilenmiyorum. Bir tüzük değişikliğine ihtiyaç var. Bu konuda sözler de verildi. Umarım Partililerimizin beklentilerine uygun bir değişiklik olur."

Kemal Kılıçdaroğlu "Siz bundan sonra yeniden genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu ise "Ben siyasi yaşamım boyunca genel başkan olacağım diye hiç ortaya çıkmadım" diye yanıtladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz