Menapozdaki Kadın Esrarda Çare Arıyor!

Harvard liderliğindeki yeni bir çalışmanın özeti

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Harvard liderliğindeki Yeni Bir Çalışma, Kadınların Menopoz Belirtileri Nedeniyle Esrara Döndüğünü ve İşe Yaradığını Gösteriyor
Sakızları ye. Sadece doktoruna söyle.

Birçok insan için, perimenopoz ve ruh hali değişimleri, uykusuzluk ve sıcak basmalar gibi menopozla ilgili semptomları hafifletmek için meyve aromalı bir kenevir sakızı patlatmak, uzun zamandır sağlıklı yaşam rutinlerinin bir parçası olmuştur. Ancak şimdi, Menopoz dergisinde Harvard liderliğindeki yakın tarihli bir çalışma sayesinde  , bu kendi kendine tedavi nihayet tıp camiasında kabul görüyor. 

Perimenopoz dönemindeki 131 kadın ve menopoza girmiş 127 kadında esrar kullanımını inceleyen araştırma, "Neredeyse %79'u menopoza bağlı semptomları hafiflettiğini onayladı. Bunların %67'si esrarın uyku bozukluğuna yardımcı olduğunu söylerken, esrarın uyku bozukluğuna yardımcı olduğunu söyledi." %46'sı ruh halini ve kaygıyı iyileştirmeye yardımcı olduğunu bildirdi." Çalışmaya yalnızca 258 kadının katılmasına rağmen, sonuçların daha fazla araştırma yapılması gerektiğine dair iyi bir gösterge olduğu ve "kannabinoid bazlı tedavilerin klinik deneyleri için umut verici hedefler" önerildiği belirtildi.

Bu, özellikle menopoz için esrar kullanımına ilişkin çalışmalar sınırlı olduğundan , menopoz semptomlarından muzdarip olanlar ve esrar kullanmayı düşünenler için  bir haber . 

Menopoz belirtileri kesinlikle günlük hayatı çekilmez hale getirebilir. Watertown, MA'dan 53 yaşındaki Kristin C., "Menopoz, ruh halimde ve stresle başa çıkma yeteneğimde çok etkili oldu," diye itiraf ediyor ve eskiden sürekli uyuyan biri olmasına rağmen, menopozun onu uykusuz, bitkin ve uyuyamaz hale getirdiğini ekliyor. gün boyunca işlev. "Bazen gece terlemeleri ve huzursuz bacaklar neden uyuyamadığımın bir parçasıydı, ama çoğunlukla beynimin yavaşlamamasıydı" diyor.

Esrar gibi alternatif bir tedavi kullanmak çoğu doktor tarafından tavsiye edilen bir şey değildir, öyleyse neden bu kadar çok kişi bir zamanlar uyuşturucu karşıtı reklamların yıldızı olan bir maddeye yöneliyor? Northwestern Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kadın hastalıkları ve jinekoloji profesörü olan Dr. Lauren F. Streicher , menopoz için geleneksel birinci basamak tedavi olan  Hormonal Replasman Tedavisi (HRT) konusunda neden tereddüt edildiğinin bir sır olmadığını söylüyor .

 

instyle

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz