Madencilere Yeni Kanun Teklifi!

Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İş kazaları en önemli sorunumuz. Bir teknoloji sorunu var. Madenlerde teknolojik dönüşümü gerçekleştirmek lazım" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yaptı.

EYT teklifinin aralıkta TBMM'ye geleceğini kaydeden Bilgin, "Yaş haddi tutan herkese prim şartını kaldıramayız. Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1.5 milyon kişi var" diye konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralığın ilk haftasında toplanacağını kaydeden Bilgin "Asgari ücret artışı enflasyon karşısındaki gerileme etkisini ortadan kaldıracak" ifadesini kullandı.

Bilgin ayrıca "Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz" dedi.

"iş kazaları en önemli sorunumuz"

Madenlerde yaşanan kazalara da değinen Bilgin şunları kaydetti:

Maden kazalarının bitmesi lazım, iş kazaları en önemli sorunumuz. Bunun birinci sebebi şu. Bir teknoloji sorunu var. Madenlerde teknolojik dönüşümü gerçekleştirmek lazım.

Madenlerde iş güvenliği sistemini değiştirecek bir teklif hazırladıklarını açıklayan Bilgin, "Bütün işletmeler özel bir kuruluştan iş sağlığı güvenliği hizmeti satın alıyor. Satın aldıkları hizmetin parasını patron ödüyor. Patronun İşletmenin ödediği iş güvenliği iş sağlığı müessesi işleyebilir mi. Bunun pratik faydası olmadığı ortada. Bir kanun teklifi hazırlayacağım değiştirilmesini öneriyorum" dedi.

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz