Kurnaz Ve İşini Bilen Biriydi, Kendi Mahremiyetini Bile İhlâl Etti

Ölümünün üzerinden tam 25 yıl geçti ama hâlâ bütün dünya Prenses Diana'nın kim olduğunu çözmeye çalışıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ölümünün üstünden 25 yıl geçmesine rağmen Herkesin onu anımsadığı adıyla Prenses Diana'nın kim olduğu bir türlü çözülmüş değil. Bu konuda uzmanların çabaları ve iddiaları da bitmek bilmiyor. Bunlara yeni bir halka da biyografi yazarı Tina Brown'ın kaleme aldığı ve kısa bir süre sonra piyasaya çıkacak olan The Palace Papers adlı kitap.

DIANA KURNAZ BİRİYDİ'

Önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak olan kitapta Brown, Diana hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıyor. Bunlardan biri de Diana'nın halkın büyük bir kesiminin gözünde çizdiği "medya kurbanı" imajının doğru olmadığı. Brown'ın kitapta öne sürdüğüne göre Diana "kurnaz ve her işin altından beceriyle kalkabilen "uyanık" biriydi.

'BENİM KÜÇÜK BİLGE ADAMIM'

Tina Brown'ın kitabında ileri sürdüğüne göre Diana'nın hayattaki en güvenilir sırdaşı büyük oğlu William'dı. Hatta Prenses, oğlunu "benim küçük bilge adamım" diye tanımlıyordu. O dönemde henüz çok genç olan William'ın, annesinin hayatındaki erkeklerle yaşadığı bütün iyi, kötü ve çirkin ayrıntıları bildiği de Tina Brown'ın kitabında savunduğu iddialar arasında. Kitapta bu konuda çarpıcı bir ayrıntıya da yer verildi.

ANNESİNİN İLİŞKİSİ OLAN BİR ERKEKTEN SÖZ ETTİ

Buna göre henüz 13 yaşında olan William, Pierce Morgan'ın da yer aldığı bir toplantıya davet edildi. Bu sırada alkollü içki içen William, Morgan'a, annesi Diana'nın ilişkide olduğu bir adamın karısının fotoğrafını, Eton College'daki dart tahtasına koyduğunu ve ona doğru atışlar yaptığını da söyledi.

Tina Brown, annesinin bütün sırlarını paylaşmanın, bunların ortaya saçılmasını ve hatta 36 yaşında ölümüne neden olmasını izlemenin William'ın basınla ilişkilerinde "acımasız ve kontrol takıntılı" bir insan haline gelmesine neden olduğunu da ileri sürdü.

YERİ GELDİĞİNDE BASINLA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINI DA GÖRÜYORDU

Tam adı The Palace Papers: Inside the House of Windsor—the Truth and the Turmoil olan kitapta Prenses Diana ile büyük oğlu William arasındaki ilişkiye geniş bir yer ayrıldı. Bu bölümde yer alan çarpıcı ayrıntılardan biri de şöyle: William, annesini anlıyordu ama onu idealize etmemeyi seçti. Annesinin değişken aşk hayatını bilen William, yine de "ser verip sır vermiyordu." Aynı zamanda basının, annesinin hayatını nasıl bir cehenneme çevirdiğinin de farkındaydı. Fakat aynı zamanda Diana'nın, yeri geldiğinde basınla nasıl işbirliği yaptığını da görüyordu.

'ÖZEL HAYATININ MAHREMİYETİNİ KENDİSİ İHLÂL ETTİ'

Diana'nın, hayatındaki bazı erkekleri kıskandırmak için basını kullandığı da kitapta yer alan çarpıcı iddialardan biri. Brown, Diana'nın kimi zaman kendi özel hayatının mahremiyetini kendisinin ihlal ettiğini ileri sürdü. Buna örnek olarak da Diana ile sevgilisi Dodi El Fayed'in Korsika'da çekilen ünlü öpücük karesini gösterdi. İleri sürdüğüne göre bu şekilde görüntülenmek için İtalyan paparazzi Mario Brenna'ya Diana kendisi tüyo vermişti. Aslında bu fotoğrafla, hayatının aşkı olan Hasnat Khan'a mesaj göndermeyi amaçlıyordu.

MESAJ GÖNDERMEK İÇİN

Kitaba göre Diana, Hasnat Khan'a mesaj göndermek için başka bir hamle daha yapmıştı. Bu kez yanındaki kişi yine sevgilisi olduğu ileri sürülen Gulu Lalvani'ydi. Pakistan asıllı İngiliz Lalvani, yazar Tina Brown'a yaşadığı bir deneyimi de anlattı. Gulu Lalvani'nin anlattığına göre Diana ve kendisi akşam yemeklerini genellikle Kensington Sarayı'nda yerlerdi. Fakat bir gece Diana Harry's Bar adlı bir yerde Yemek yemeleri için ısrar etti. Gulu Lulvani de bunu kabul etti. Çift yemeğin ardından başka bir yerde dansa gitti.

BÜTÜN MESELE GAZETELERDE ÇIKACAK FOTOĞRAFLARDI

Görünüşe göre bu da Diana'nın bir planıydı. Çünkü gittikleri yerde onları paparazziler bekliyordu. Ama Lalvani'nin bundan haberi yoktu.  Onun da sonradan fark ettiğine göre Diana'nın asıl amacı Hasnat Khan'ın ilgisini çekmek ve onun kendisine olan sevgisini  "alevlendirmekti."  Lalvani, Brown'a 'Diana'nın kendisini kullandığını' da itiraf etti. Yani bütün mesele, Diana ile Lalvani'nin ertesi gün gazetelerde çıkacak fotoğraflarıydı. Mesaj verilen kişi yine Hasnat Khan'dı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz