10 Yıl Boyunca Para Çalmış, Kimse Farketmemiş!

ABD-Yale Üniversitesi'nin eski çalışanı Jamie Petrone'un okulu 10 yıl boyunca dolandırarak 40 milyon dolar çaldığı ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ülkenin en tanınmış sekiz özel üniversitesini bir ortaya getiren Sarmaşık Ligi üyesi Yale Üniversitesi’nde vazife yapan Jamie Petrone’un okuldan 40 milyon dolar pahasında elektronik eşya çaldığı belirlendi.

Yale Tıp Fakültesi’nde Finans ve İdare eski müdürü 42 yaşındaki Jamie Petrone, federal dolandırıcılık ve uydurma vergi beyannamesi suçlamalarını kabul etti. Eski çalışan, üniversiteden çaldığı eşyalar sayesinde lüks otomobiller ve gösterişli meskenlere sahip olduğunu ve yurtdışına sık sık seyahat ettiğini itiraf etti.

Petrone’un üniversiteyi 40,5 milyon dolar dolandırdığı ve bu sayede kendisine bir araba filosu satın aldığı belirlendi. Eski Yale çalışanının iki Mercedes Benz, iki Cadillac Escalades, bir Range Rover ve Dodge Charger dahil olmak üzere üst sınıf araba filosuna sahip olduğu açıklandı.

4 TANE ULTRA LUKS EV SATIN ALMIŞ

Jamie Petrone'un Connecticut’ta üç Gürcistan’da da lüks bir ev aldığı belirtildi. Petrone’un Yale Üniversitesi’nde çalıştığı mühlet boyunca 10 bin doların altında olduğu sürece ekipman satın alma yetkisinin olduğu ve bunu kullanarak üniversiteyi dolandırdığı belirtildi.

 

10 YIL BOYUNCA DOLANDIRMIŞ

Petrone, FBI müfettişlerine yaklaşık 10 yıl boyunca üniversite için benzeri alımlar yaptığını ve parayı kendisine aktardığını da itiraf etti. Üniversitedeki 10 yıllık elektronik alımlarının yüzde 90’ının ‘hileli’ olduğu belirlendi.

Yale sözcüsü olayla ilgili olarak “Yale, yetkilileri geçen yıl şüpheli hakkında suçlamalarda bulundu ve soruşturma boyunca yetkililerle işbirliği yaptı. Üniversite, davayı ele aldıkları için lokal kolluk kuvvetlerine, FBI’a ve ABD Savcılığına teşekkür ediyor” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz