Kulis: AKP Erken Seçim Tartışmaları İçin Ne Diyor?

"2026'yı hiçbir şekilde konuşmayacağız"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

AKP kurmayları, CHP lideri Özgür Özel'in "erken seçim" mesajlarının gündemlerinde olmadığını belirterek, ülkenin seçim yorgunu olduğunu ve 2027'den önce gündemlerinde olmadığını kaydetti. 

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AKP'li kaynaklar, Özel’in bu mesajlarının kendi partisi içinde "erken seçim" çağrısı yapılmasını isteyenlere yönelik olduğunu düşünüyor.

Özel’in seçimle ilgili çağrısına DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi’nden de olumlu cevap gelmeyeceğini dile getiren AKP kurmayları, "Çünkü bu partilerin oy oranları ortada, bir seçim olsa barajı geçme ihtimalleri yok. Bu sebeple bu partilere mensup milletvekilleri ellerindeki imkânı bırakmak istemez" değerlendirmesini yapıyor.

"2026'yı hiçbir şekilde konuşmayacağız"

AKP kaynakları "Şu anda biz ekonomiye odaklandık, vatandaşın beklentilerini karşılamaya odaklandık. Ekonominin rayına girmesi için çalışıyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde seçim tarihi konusunda değerlendirme yapılır. Ama Özel’in önerdiği 2026'yı hiçbir şekilde konuşmayacağız. Ama 2027 başından itibaren seçimlerin yenilenmesi konusunda bir değerlendirme yapılır. Normalde 2028 Mayıs ayında yapılması gereken seçimler bir yıl veya altı ay geriye çekilebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı için seçimlerin yenilenmesi kararının Meclis tarafından nitelikli çoğunlukla (360) alınması gerektiğini hatırlatan AKP kurmayları, "Bu konular henüz hiçbir şekilde bizim gündemimizde değil. Ne yeri ne de zamanı. 2027 yılına geldiğimizde Meclis kararı ile mi gidilecek, ya da Cumhurbaşkanı mı karar alacak? Ancak o zaman konuşulur. Şu anda yapılan bütün tartışmaların içi dolu değil" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz