Kremlin'den 'Türkiye'ye Yardım' Mesajı!

Peskov, Türkiye'deki depremin ardından Ankara'nın talep etmesi halinde binalar için yapı dayanıklılığı ölçme teknolojileri göndermeye hazır olduklarını söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'deki depremin ardından Ankara'nın talep etmesi halinde binalar için yapı dayanıklılığı ölçme teknolojileri göndermeye hazır olduklarını söyledi.

Günlük basın toplantısında konuşan Peskov, "Henüz can kayıpları ve yıkımlar konusunda kesin veri yok. Ancak Rus kurtarma ekipleri, depremlerden sonra yapıların dayanıklılığını belirlemeye yönelik teknolojilere, etkinliğini birçok kez kanıtlayan ünlü 'Sturna' sistemlerine ve diğer sistemlere sahip. Bu nedenle, eğer kurtarma ekiplerimizin deneyimi gerekirse ve Türk tarafı bunu söylerse, yardıma hazırız. Elbette burada en önemli ve belirleyici husus, Türk tarafının bizzat kendisinin beyan edebileceği ihtiyaçlarıdır" dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a taziye mesajları gönderdiğini anımsatan Peskov, şu anda Rus liderin programında Erdoğan ve Esad'la bir telefon görüşmesi yer almadığını ancak gerektiğinde bunun çok hızlı bir şekilde organize edilebileceğini belirtti.

Şoygu Akar’ı aradı, yardım teklifinde bulundu

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve Rusya Savunma Bakanlığı olarak, deprem nedeniyle Türkiye’ye gereken yardımı göstermeye hazır olduklarını belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, depremin sebep olduğu ölümler nedeniyle Milli Savunma Bakanı Akar’a başsağlığı diledi. Şoygu gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Akar’a, Rusya Savunma Bakanlığı olarak, yaralılara tıbbi yardım verilmesi dahil Türkiye’ye yardım teklifinde bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı’nın görüşmeye ilişkin açıklamasına göre Akar da Şoygu’ya teklifi için teşekkür etti ve yakın zamanda gereksinim duyulan yardıma ilişkin somut teklifleri Rus tarafına ileteceklerini kaydetti.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin de Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a şiddetli depremin yol açtığı çok sayıda can kaybı ve yıkım nedeniyle en içten başsağlığı dileklerini iletti ve Rus tarafının yardım etmeye hazır olduğunu teyit etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz