Depremin Etkileri Türkiye'nin Çok Ötesine Uzandı!

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre Yunanistan, Romanya, Gürcistan ve Mısır'da yaşayanlar dahi sarsıntıları hissettiğini bildirdi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi, Kahramanmaraş merkezli ve bölge ülkelerinde de hissedilen depremden dolayı ülkede herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Mevlevi, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi, Lübnan'da da hissedilen 7.7 Mw büyüklüğündeki depremle ilgili bir açıklama yaptı. Yaşanan deprem nedeniyle Lübnan'da herhangi bir can kaybının meydana gelmediğini ifade eden Mevlevi, sadece birkaç binada çatlakların oluştuğunu vurguladı.

Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye de Başbakan Necib Mikati'nin depreme karşı gerekli önlemlerin alınması için Kriz Yönetim Dairesi ile bir toplantı yapacağını belirtti.

Başta başkent Beyrut olmak üzere birçok kentte vatandaşlar, olası artçı depreme karşı geceyi araçlarında sabahlayarak geçirdi. Şiddetli yağmur ve rüzgara rağmen halen birçok aile evlerine gitmek yerine dışarıda bekliyor.

Lübnan'daki bir süpermarkette çekilen görüntüler, yaklaşık 30 saniye boyunca hissedilen sarsıntıların ürünleri yerlere saçtığını ortaya koydu.

Ürdün, Filistin, İsrail, Irak, İran, KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden de benzer haberler geldi.  

Suriye'deyse deprem yüzünden yüzlerce kişi öldü.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz