Kral Charles'ın Taç Giyme Töreni Rotası!

Kral Charles'ın taç giyme töreni rotası neden annesininkinden çok daha kısa olduğu ortaya çıktı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kraliçe II. Elizabeth, Westminster Abbey'den Buckingham Sarayı'na beş millik bir yolculuğun tadını çıkardı, ancak Kral Charles'ın alayı çok daha kısa olacak ve saatler bir milin biraz üzerinde olacak

Kral III .

Geleneğe göre, yeni taç giymiş Kral ve Kraliçe elmas jübile devlet arabasıyla Buckingham Sarayı'ndan ayrılacak ve tören için Westminster Abbey'e gidecek.

Ancak dönüş yolculuğu için sadece 260 yaşındaki Gold State Coach'ı kullanarak geleneği bozacaklar.

Yeni hükümdar sadece 1,3 mil seyahat edecek, bu da merhum Kraliçe Elizabeth'in 1953'teki 1,6 mil ve 5 mil gerisinden önemli ölçüde daha düşük.

Kraliyet çifti Buckingham Sarayı'ndan ayrıldıktan sonra The Mall boyunca, Admiralty Arch'tan, Trafalgar Meydanı'ndan, Whitehall boyunca ve Parlamento Meydanı'ndan geçerek Westminster Abbey'e varacaklar.

Daha sonra saat 11'de taç giyme töreni için Westminster Abbey'e varmadan önce Parlamento Meydanı çevresinden Broad Sanctuary'e gidecekler.

Kralın taç giyme alayı sadece 1,3 mil kadar uzanıyor - merhum Kraliçe'nin beş millik kutlama yolculuğunun uzunluğunun yaklaşık dörtte biri kadar.

Manastıra 1,6 mil yol kat etti, ardından Haymarket, Piccadilly, Hyde Park Corner, Oxford Street ve Hyde Park'taki East Carriage Drive'dan geçerek eve doğru kıvrılan beş millik bir arabaya bindi.

Taç takıldıktan sonra çift, aynı rota üzerinden Buckingham Sarayı'na dönecek, ancak ikinci alay çok daha büyük ve daha büyük ölçekte olacak.

Westminster Abbey'den Buckingham Sarayı'na giden alay, Taç Giyme Alayı, aynı rotayı tersten izleyerek çok daha büyük ölçekte olacak.

Taç Giyme Alayı, Egemen'in Koruması ve Kraliyet Su Adamlarının yanı sıra İngiliz Milletler Topluluğu ve Britanya Denizaşırı Toprakları genelindeki Silahlı Kuvvetleri ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetlerinin tüm Hizmetlerini içerecektir.

Saraya vardıklarında, Kral ve Kraliçe Consort, bir RAF flypast için balkona çıkmadan önce geçit törenindeki birliklerden bir kraliyet selamı alacak.

Yeni taç giymiş bir Charles ve Kraliçe Consort, Westminster Abbey'den Parlamento Meydanı'nın denenmiş ve test edilmiş rotası üzerinden, Whitehall boyunca, Trafalgar Meydanı çevresinden, Admiralty Arch'tan geçerek ve The Mall'dan Buckingham Sarayı'na geri dönecekler.

Taç Giyme Töreni , yüzyıllarca süren geleneği onurlandıracak ama aynı zamanda özel bir Twitter emojisi kullanarak monarşiyi modernize etme çabasını da taçlandıracak .

Planlar, Crown Jewels'ın 6 Mayıs'ta Westminster Abbey'deki dini ayin sırasında başrol oynayacağını ortaya koyuyor.

Ve Taç Giyme Alayı Birleşik Krallık, İngiliz Milletler Topluluğu ve İngiliz Denizaşırı Topraklarından yüzlerce Silahlı Kuvvetler mensubunun yanı sıra Egemen'in Koruması ve Kraliyet Su Adamları'nı içerecek.

74 yaşındaki Charles, törenin sonunda geleneğe göre daha hafif olan Imperial State Crown'a geçmeden önce kendisi için yeniden boyutlandırılan 17. yüzyıl St Edward's Crown ile taçlandırılacak.

75 yaşındaki Kraliçe Camilla, Kraliçe Mary'nin Tacı ile taçlandırılacak ve fildişi içeren çubukla ilgili tartışmalara rağmen Dove ile Kraliçe Eşinin Asasını elinde tutacak.

Organizatörler, Galler Prensi'nin United for Wildlife projesi kapsamında yasadışı hayvan parçaları kaçakçılığını durdurma kampanyasına rağmen, fildişi içeren Kraliyet Mücevherlerinin kullanımını savundu.

Geçen Ağustos ayında Prens William, bir adamın milyonlarca dolarlık gergedan boynuzu ve fildişi kaçakçılığına komplo kurmaktan beş yıl hapis cezasına çarptırıldığı "dönüm noktası" niteliğinde bir cezayı selamladı.

İngiltere, geçen yıl 6 Haziran'dan itibaren yürürlükte olan Fildişi Yasası 2018'in fildişi içeren ürünlerin ticaretini neredeyse tamamen yasaklamasından sonra küresel koruma çabalarının ön saflarında yer alıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz