Karadeniz Ereğli İlçesi Afet Bölgesi İlan Edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, üç gün önceki yağışlardan yoğun şekilde etkilenen etkilenen Karadeniz Ereğli'nin Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini açıkladı. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçemiz Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi” açıklaması yaptı.

Zonguldak’ta 19 Kasım günü yaşanan kuvvetli yağış sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel afetleri nedeniyle 133 çatı uçması tespit edildi.

54 KONUT VE 226 İŞYERİ ZARAR GÖRDÜ

Şu ana kadar 54 konut ve 226 işyeri zarar gördü. Heyelandan 10 konutun etkilendiği, 1 konutun kalıcı olarak boşaltıldığı belirtildi ve 9 konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandı. 135 sera ile 76 balıkçı teknesinin zarar gördü. Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçemiz Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi.

DÖRT KİŞİ ÖLDÜ, 11 DENİZCİ KAYIP

Yerlikaya açıklamasında “4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 11 vatandaşımızın da kayıp olduğu Karadeniz Ereğli'sinde AFAD Gönüllülerimiz sokakları temizliyor, su basan iş yeri ve evlerde hayatın normale dönmesi için canla başla çalışıyor. Karadeniz Ereğli'sindeki hemşehrilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. AFAD Gönüllülerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz