Kaftancıoğlu Skandalı Paylaştı!

“Yakalandınız! Sehven dışında ne diyeceksiniz meraktayım”

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Seçim Kanunu gereği, milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etmesi gereken AKP'li bir meclis üyesinin istifasını vermediğini ifade eden CHP İl Başkanı Canan Kaftanıoğlu, "Yakalandınız! Sehven dışında ne diyeceksiniz meraktayım." dedi. Söz konusu kişinin Mustafa Naim Yağcı olduğu öğrenildi.

Seçim Kanunu gereği, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etmesi zorunlu olan AKP’li bir belediye meclis üyesinin görevinden istifa etmediğini ve meclis çalışmalarına katıldığını açıklayan CHP İl Başkanı Canan Kaftanıoğlu, AKP’ye seslendi.

“SEHVEN DIŞINDA NE DİYECEKSİNİZ MERAKTAYIM”

“AKP'nin İstanbul'da MV'li listelerini oluştururken işlerine geldiği zaman yasaları ve kanunu nasıl tanımadığının somut örneğini belgeleriyle açıklayacağım birazdan.” diyen Kaftancıoğlu “Yakalandınız! Sehven dışında ne diyeceksiniz meraktayım” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE KATILMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Kaftancıoğlu devamında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Milletvekili listesine girmiş birinin istifa etmeden başvurduğu adaylıktan sonra meclis üyeliğine de devam etmesi mümkün olamaz. Ayrıca listeye yazılan birinin de bugün Büyükşehir meclisine katılması mümkün değildir.

Örnek verecek olursam CHP'den istifa eden ve listelerde yer bulamayan İBB Meclis üyemiz @DoanSubasi nasıl İBB meclis üyesi değil ve toplantılara katılamıyorsa bu kişi için de aynı kurallar ve kanunlar geçerli. Gereği yapılmazsa kişiyi ve belgeleri açıklayacağım!

“CHP OLARAK BİZ YASALARA SAYGILIYIZ”

Madem idare edin diyorsunuz @DoanSubasi gelsin İBB meclisini yönetsin, istifa eden diğer iki arkadaşımızda bugün yapılacak BŞ meclisine katılsınlar diyeceğim ama demem çünkü CHP olarak biz yasalara saygılıyız. İşimize gelince yasa tanımazlık yapmadığımız gibi pazarlık da yapmayız.”

33. SIRADAN LİSTEYE GİRDİ

Kaftancıoğlu'nun ismini vermediği AKP'li meclis üyesinin Mustafa Naim Yağcı olduğu öğrenildi. Avukat olan Yağcı şu an AKP'nin İstanbul 1. Bölge milletvekili aday listesinde 33'üncü sırada yer alıyor.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle yasa gereği geçtiğimiz ay İBB Meclisi üyelerinden milletvekili aday adayı olan AKP'li, CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri görevlerinden istifa etmişti. İstifa eden isimler arasında Mustafa Naim Yağcı yer almamıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz