Akşener: 'Hakkınızı Yiyenler Hesap Verecek'

Akşener, konuşmasında 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimine değindi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İYİ Parti lideri Akşener "Çalanlar ve yiyenler, kayıranlar hesap verecek. Hukukla, yargıyla hesap verecek. Siyasetçi parmağını uzatıp 'yargılayın' diyemeyecek. Siyasetçi intikam makamı değildir" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstasyon Caddesi Alternatif Bulvarı ve Altyapı Projesi Açılışı ile Etimesgut-Sincan Projeleri Tanıtım Töreni'ne katıldı. 

Akşener burada yaptığı konuşmada 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimine değindi.

"Derin yoksulluk çalışıyorum"

"Elimde olan tek bir şey var inancımı seçmek, kul hakkına uymak, ahlaklı olmak, dürüst olmak, namuslu olmak. Bütün bunlar benim insan olarak seçtiğim alanlar. Ben derin yoksulluk çalışıyorum" ifadesini kullanan Akşener şöyle devam etti:

Her evde bir engelli çocuğun yaşadığı, kağıt toplayarak evi geçindirmeye çalışan ailelerin bulunduğu sokağa girdim. O sokakta evlerde kadınların erkeklerin çoğunun dişi yoktu. Çocukların büyük çoğunluğu okula giderken sabah kahvaltısını yapamıyordu. Kız çocuğuna sordum 'sana ne alayım?' dediğim de dediği şey ne biliyor musunuz? Bir poğaça ve bir dilim kek istiyorum dedi. Annesi döndü geldi dedi ki biraz evvel doğal gazımızı büyükşehir belediyesi ödedi. Bir kart gösterdi 'bu kartla et alabiliyoruz, normal şartlarda bu eve et girmiyordu ama şimdi et giriyor' dedi. Bu kadın o ailenin annesi Ağrılı bir kadındı. Baba Çorumlu ya da Çankırılı. Gençten kadın ama ağzında diş yok. Şimdi o ev en azından açlık çekmiyor. 

"13. Cumhurbaşkanı dürüstlüğüne, namusuna hepimizin kefil olduğu Kılıçdaroğlu olacak"

Seçimlerde Millet İttifakı'nın iktidar olacağını kaydeden Akşener, "13. Cumhurbaşkanı dürüstlüğüne, namusuna hepimizin kefil olduğu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak" dedi.

Akşener şunları ifade etti:

15 Mayıs gününden itibaren sizin paranızı çalanlar, sizin hakkınızı yiyenler, hesap verecekler. Çalanlar ve yiyenler, kayıranlar hesap verecek. Hukukla, yargıyla hesap verecek. Siyasetçi parmağını uzatıp 'yargılayın' diyemeyecek. Siyasetçi intikam makamı değildir.

Siyasetçi parmağını uzatıp yargılayın demeyecek. Cumhurbaşkanı parmağını uzatıp 'Meral Akşener bu daha iyi günlerin, daha başına nelere gelecek' demeyecek. Çünkü siyasetçi intikam makamı değildir; ama çalanın hırsızlık yapanın ensesinde olması için de yargıyı hür objektif bağımsız kılandır.

Gençler az sabredin siz burada kalıp iş sahibi olacaksınız. Yurt dışına giden çocuklarımız Türkiye'ye dönüp hizmet edecek.

14 Mayıs günü her bir kardeşim bir başka kardeşini sandığa götürecek, sandıklara sahip çıkılacak. 14 Mayıs akşamı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı elbette gayet büyük saygıyla yolculayacağız. Sayın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığı makamında alkışlayacağız. 

 

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz