İzmir'de Yangın: Alevler Evlere Sıçradı, Tahliye Çağrısı Yapılıyor!

Ekiplerin tüm müdahalelerine rağmen yangının sıçradığı birkaç ev yanarak kül oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda devam eden yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü ve yerleşim yerlerine yaklaştı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede görev yapan helikopterlerin zaman zaman zorlandıkları gözlendi. Ayrıca yazlık evlerde bulunan vatandaşlardan bazıları güvenli alana sevk edildi. Ekiplerin tüm müdahalelerine rağmen yangının sıçradığı birkaç ev yanarak kül oldu.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde dün akşam sat 21.10'da Yamanlar Dağı Karatepe mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın meydana geldi. Alevlere ilk müdahale 21.15'te yapılırken, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 13 arazöz, 3 su ikmal, 2 dozer ve 3 yer ekibi gece boyunca çalışma yürüttü.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Gün doğumu ile birlikte hava araçları yangına müdahaleye başladı ve 2 uçak, 5 helikopter ile havadan 15 arazöz, 5 su ikmal, 2 dozer ve 3 yer ekibi ile de karadan müdahale gerçekleştirildi.

YERLEŞİM ALANINA YAKLAŞTI

Kuvvetli rüzgar nedeniyle alevleri kontrol alma çalışmalarının uzadığı öğrenilirken, alevler yerleşim yerlerine yaklaştı. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar şehir merkezini kaplarken, ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

TAHLİYELER BAŞLADI

Yangın bölgesinde bulunan 1 hayvan barınağı tahliye edildi. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede görev yapan helikopterlerin zaman zaman zorlandıkları gözlendi. Ayrıca yazlık evlerde bulunan vatandaşlardan bazıları jandarma kontrolünde güvenli alana sevk edildi.

“VATANDAŞLARIMIZIN TAHLİYESİ DEVAM ETMEKTEDİR”

İzmir Valisi Süleyman Elban ise sosyal medya hesabından yangına dair açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer veridli; Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi’nde 13 Ağustos 2024 Salı günü saat 21.43’de başlayan, 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 19.15’de kontrol altına alınan ve soğutma çalışmaları devam eden yangın, ani rüzgarın da etkisiyle yaşanan harlama nedeniyle 15.08.2024 tarihi Perşembe günü saat 21.30’da tekrar başlayıp ve devam eden yangına ekiplerimizin müdahalesi havadan ve karadan devam ediyor, yangından etkilenen vatandaşlarımızın ivedi şekilde tahliyesi devam etmektedir..

"YOĞUN ŞEKİLDE GAYRET EDİYORUZ"

Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm kurumlarımızın desteğiyle yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz. Yangından etkilenen İzmirli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

EVLER KÜL OLDU

Öte yandan yangın, çevrede bulunan bazı evlere sıçradı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin tüm müdahalelerine rağmen yangının sıçradığı birkaç ev yanarak kül oldu. O anlar dron ile havadan görüntülendi. Can kaybının ise olmadığı belirtildi.

TAKVİYE EKİP SEVK EDİLDİ

Henüz sebebi belirlenemeyen yangına, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile havadan ve karadan müdahale sürüyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz