Dilruba İçin İddianame Hazırlandı!

Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba Y. hakkında iddianame hazırlandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba Y. için iddianame hazırlandı. Dilruba Y.'nin avukatı Hüseyin Yıldız, "Kamu davası açıldı, duruşma günü 3 Eylül'e verildi" açıklamasını yaptı. 

Yıldız, müvekkilinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

Yıldız şu ifadeleri kullandı: 

-Gözümüze çarpan ilk şey halka kin ve düşmanlığa aşağılama suçundan iddianamenin başsavcı vekili tarafından alelacele hazırlanıp kamu davasınIN açıldığını gördük. Açılan kamu davasında da duruşma gününün dahi tayin edildiğini öğrendik. Tutukluluğa itiraz ettik. 

İDDİANAME JET HIZINDA HAZIRLANDI

-İki günde jet hızında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Dilruba'nın 3 Eylül günü saat 14.00'te görülecek.

-Dilruba'nın 3  Eylül'den önce tahliye edileceğini düşünüyoruz. 
Adalet duygusunun incinmemesi için Dilruba'nın derhal tahliye edilmeli. Hukuki düzenlemeler kapsamında Dilruba'nın tahliye edilmeli.

Dilruba'nın videosunda suç unsuru içeren ifade yok. 

NE OLMUŞTU? 

Geçen günlerde bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna dün itiraz edilmişti. 

Dün, Dilruba Y. ile cezaevinde görüşen  avukatı Hüseyin Yıldız, müdafi olarak vekalet almasının ardından cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Dilruba Y.’nin üzerine atılı suçların tutukluluk gerektirmediğini belirterek “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz