İşte Tüm Zamanların En Korkunç 12 Palyaço Filmi!

IndieWire, tüm zamanların en korkunç 12 palyaço filmini seçti. Listede "Kötü Ruh"tan "Cesetler Evi"ne, "O"dan "Joker"e birçok yapım yer alıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gwynplaine babasının ihaneti üzerine kral tarafından suratı çizilerek kalıcı bir gülümsemeyle cezalandırılmıştır. Gezgin şovmen olan Gwynplaine kör kız Dea'ya aşık olur. Kral öldüğünde kötü şaklaban Gwynplain'i yok etmeye çalışır.

Kötü Ruh (Poltergeist)

1982

Freeling ailesi oturdukları evin eski bir mezarlığın üzerine inşa edildiğinin hiç de farkında değillerdir. Bu bir süreliğine sorun değildir; ancak ne zaman ki hayaletler bu evin sakinlerini rahatsız etmeye başlar, işte o zaman bu mezarlık meselesi büyük bir sorun haline gelir. İşin kötüsü küçük kızları Annie de hayaletler tarafından başka bir boyuta kaçırılmıştır. Anne ve baba kızlarını kurtarmak için elinden geleni yapacaklardır. Bunun için de metafiziksel kimi yöntemlere başvuracaklardır.


Uzaydan Gelen Katil Palyaçolar (Killer Klowns from Outer Space)

1988

Küçük bir kasaba, uzaylıların işgali altındadır. Uzaylıları kimse ciddiye almamaktadır çünkü hepsi sirk palyaçolarına benzemektedir. Her daim gülümseyen palyaço görünümlü uzaylılar, gizli silahları ile insanları öldürür. Kasabada yaşayan gençlerden sadece birkaçı tehlikenin farkındadır ancak kimse onların dediklerine inanmaz. Gençler, kasaba sakinlerini uzaylı istilasından kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.


Batman

1989

Yarasa Adam Batman iş başında. Bulunduğu şehir sürekli tehdit altında çünkü hep güvensiz bir ortam gelişmekte. Savcı Harvey Dent ve komiser Gordon, her ne kadar ellerinden geleni yapsalar da işler giderek sapsarmakta. Çaresiz bir Kara Şovalye yani Yarasa Adam ortaya çıkmak zorunda. Güvensiz alanı yaratan suçlular genelde korkak ve batıl inançları olan insanlar. Gazeteci Vicky Vale, onun sırrını çözmeye kararlıdır. Öte yandan Jack Napier, yanlışlıkla asit kazanına düştükten sonra şehrin psikopat palyaço suç kıralına, Batman’in azılı düşmanı sinirbozucu Joker’e dönüşür. Gotham şehrinde aslında dolar milyoneri ve kadın avcısı Bruce Wayne’in bu ikili hayatı nasıl sürdüreceği ise bir muammadır. Ayrıca gönlündeki kadın da Vicky Vale’dir.


The Clown at Midnight

1989

Palyaço kılıklı katil opera evinde 7 genci avlamaya başlar.

O (It)

1990

1960’larda Maine’deki küçük bir kasabada, sadece uyumsuz bir grup çocuğun farkedip üzerine gittikleri ve tüm benlikleriyle yaşadıkları bir dehşet hükmeder. Şehrin çocuklarını, sokak mazgallarından dışarı uzanan, palyaço şekline bürünmüş, açıklanamaz bir dehşet tek tek avlamaktadır.

Pennywise ismini verdikleri bu yaratıkla yüzleşmiş ve bir şekilde hayatta kalmış altı oğlan ve bir kız çocuğu kendilerine Şanslı Yedili ismini takmışlardır. On yıllar sonra Pennywise hortladığında, şimdi 40 yaşlarında olan ve ABD’nin değişik yerlerine dağılmış yaşayan yedili, tekrar bir araya gelir. Dehşetle yüzleşip onu yenebilmeleri için kendi geçmişleriyle de yüzleşmeleri gerekecektir.

Are You Afraid of the Dark: The Tale of Laughing in the Dark

1992

Josh adında bir çocuk, eğlence evinin perili olmadığını kanıtlamak için, orayı perili yapması gereken palyaçonun burnunu çalmaya karar verir. Zeebo ona küçük bir ziyarette bulunduğunda, hikayenin kurgu olmadığını öğrenir.

Cesetler Evi (House of 1000 Corpses)

2003

Film, Texas'ın vahşi batısında, cinayet efsanelerini araştırmak için yolculuğa çıkan iki genç çiftin korkunç öyküsünü anlatıyor. Bu cesur gençlerin fikirleri, belirsiz ve tehlikeli bir macera peşinde ilerlerken, bir grup seri katilin tuhaf ve sadist ailesinin mahkumları haline gelirler.

O (It: Chapter One)

2017

Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır...

All Hallows’ Eve

2013

All Hallows' Eve, Damien Leone'nin ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan 2013 Amerikan korku antolojisi filmidir. Film, iki çocuğun ve bakıcılarının Cadılar Bayramı gecesi işaretsiz bir video kasetinde keşfettikleri ve hepsinde Art the Clown adlı katil bir palyaço bulunan bir dizi kısa film olarak sunulmaktadır.


Joker

2019

Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in, zihninin psikolojik olarak yavaş yavaş tekinsiz sulara yelken açmasıyla bildiğimiz anlamıyla Joker karakterine dönüşümünü konu ediniyor. Kalabalık içinde bile her an yalnız Arthur Fleck bağ kurma arayışındadır.

Terrifier 2

2022

Uğursuz bir varlık tarafından diriltildikten sonra Art, ürkek Miles County kasabasına döner. Gözünü taze avlara diken Art, genç bir kızı ve onun küçük erkek kardeşini hedef alır.

(ALINTI)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz