İşte Tasarruf Yapmanın Yolları!

Karşılaştırma sitesi encazip.com yaz aylarında tasarruf etmenin yollarını tek tek açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Havalar ısınmaya başladı. Petekler, ısıtıcılar kapatılırken onların yerini klimalar, soğutucular alacak. Bu değişimin faturalara nasıl yansıyacağı da merak konusu. Karşılaştırma sitesi encazip.com yaz aylarında tasarruf etmenin yollarını tek tek açıkladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte evlerde, iş yerlerinde elektrikle çalışan aletlerde de değişimler yaşanıyor. Petekler, ısıtıcılar kapatılırken onların yerini klimalar, soğutucular alıyor. Peki, bu durumun yaz aylarında elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Karşılaştırma sitesi encazip.com yaz aylarında ev ve iş yerleri için elektrikten tasarruf etmenizi sağlayacak yöntemleri araştırdı. Siz de bu pratik yöntemleri uygulayarak elektrik faturalarınızdan tasarruf sağlayabilirsiniz. İşte, yaz aylarında uygulanabilecek pratik yöntemlerle elektrikten tasarruf etmenin ipuçları.

YAZ AYLARINDA ELEKTRİK FATURASININ ŞİŞMESİNİN NEDENLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Yaz aylarında elektik faturalarının artmasına neden olan etmenlerden biri sıcaklık arttıkça buzdolabı, derin dondurucu vb. soğutucu cihazların, kendi iç sıcaklığının düşmemesi ve ortam sıcaklığına uyum sağlamak için daha çok çalışması. Bu nedenle ortam sıcaklığını değiştirmeyecek önlemler almanız bu aletlerin daha tasarruflu çalışmasına katkı sağlayabilir.

Yaz aylarında havalar geç karardığı için güneş ışığından daha fazla yararlanarak elektrik tasarrufu sağlayabiliriz. Hava kararken perdeleri açarak ışığı odaya almanız daha geç aydınlatmayı kullanmanızı sağlayabilir. Gündüz koyu renk perde ya da güneşlikleri çekerek odanın fazla ısınmasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca güneşle ısınma özelliği bulunan sıcak su depoları kullanarak kombi ve elektrik tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Yaza girerken klima bakımını yaptırmakta da fayda var. Klima elektrik tüketimini azaltmak için klima derecesini düşük tutarak çalıştırabilir, vantilatör sayesinde soğuk havanın yayılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kombinizin sıcak su seviyesini de düşürebilirsiniz.

Hava nemliyken hissedilen sıcaklık da yüksek oluyor. Klimanızı nem alma modunda çalıştırırsanız hem hissedilen sıcaklık azalacaktır hem de nem alma modu, soğutma modundan daha az elektrik tükettiği için tasarruf sağlayacaksınız.

Odada klima çalışırken pencereleri kapalı tutmakta yarar var. Pencereleri açık unutmak, sıcak havanın içeri girmesine neden olur. Bu da klimanın etkisini azaltır. Bir başka seçenek de klimalara göre daha az elektrik harcayan tavan vantilatörleri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Hem tasarruf sağlamak hem doğaya katkıda bulunmak isterseniz cep telefonu gibi aletleri şarj etmek için taşınabilir güneş panelleri kullanabilirsiniz.

Isı yalıtımıyla sıcaklığı önleyebilirsiniz. Fazla güneş alan cephelere panjur yaptırarak güneşin sıcaklığını önleyebilirsiniz. Ayrıca pencerelerinizde yansıtıcı cam kullanarak ısıyı yansıtabilir böylece klima ihtiyacını azaltabilirsiniz. Çift cam kullanarak da evin içindeki ısının sabit kalmasını sağlayabilir ve elektrik faturasından tasarruf edebilirsiniz.

Yemeği ısıtmak için fırını çalıştırmak yerine mikrodalga fırın kullanabilirsiniz. Çünkü fırın hem daha uzun süre çalışır hem de bulunduğu ortamı ısıtır. Bu nedenle mikrodalga fırında kendi porsiyonunuz kadarını 2-3 dakika gibi kısa sürede ısıtabilir, enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ayrıca yemek yaparken fırının kapağını da sık sık açıp kapatmayın. Bunu yaparsanız ortam ısınacaktır ve soğutucu kullanma ihtiyacı artacaktır.

Bir takım elektrikli aletlerin kullanımını azaltarak tasarruf edebilirsiniz. Örneğin, yazın saçlar sıcak havada kısa sürede kuruyacağından saç kurutma makinesi kullanmayabilirsiniz. Çamaşırları doğal kurumaya bırakarak kurutma makinesi kullanmayabilir, bulaşık makinesini kurutma özelliğini de kullanmadan bulaşıkların doğal şekilde kurumasını sağlarsanız enerji tasarrufu sağlarsınız.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz